Аратта - На головну

8 травня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- свій шлях до Місяця радянський «Луноход» розпочав в Україні. Для підготовки команди, що ним керувала, та для випробовувань самого апарата в кримських горах під Сімферополем було створено спеціальний «місяцедром». У 70-х на Місяць було запущено всього два «трактори» — «Луноход-1» та «Луноход-2». Під час виконання місячної місії «трактористи» теж знаходилися в Криму — у центрі керування в селищі Шкільне. Пізніше зі Шкільного керували роботою космічних кораблів «Союз», брали участь у здійсненні першої міжнародної стиковки «Союз»-«Аполон», відстежували перший, і єдиний, політ радянського «човника» «Буран». Після проголошення незалежності України центр у Криму було майже повністю знищено...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


За минулу добу російські терористи 14 разів нападали на українських військових

Захист держави 4086 переглядів

Опубліковано - 16.07.2014 14:05 | Всі новини | Версія для друку

За минулу добу російські терористи 14 разів нападали на українських військових
За минулу добу російські терористи 14 разів нападали на українських військових
Протягом останньої доби бойовики 14 разів обстрілювали блокпости та позиції сил антитерористичної операції.

Про це заявив речник РНБО Андрій Лисенко на брифінгу у середу, а також повідомляє прес-служба Міністерства оборони.

"Протягом доби терористи здійснили 14 обстрілів блокпостів та позицій підрозділів Збройних сил України – в районі Донецька, Луганська, Краснодону, Провалля, Дмитрівки, Степанівки, Амвросіївки, Валуйського, Маринівки, Тарани, Ізварине", - сказав Лисенко.

"Неподалік населеного пункту Ізварине Луганської області особовий склад ЗСУ потрапив у засідку. Терористи обстріляли військових з важкої зброї. Втрати уточнюються. Але наші хлопці тримаються, і допомога їм надходить", - заявив речник РНБО.

Він підтвердив, що о 5-й ранку з боку Степанівки Донецької області терористи "спробували прорвати оточення: були завдані танкові, мінометні удари та удари з протитанкових керованих ракет по блокпостах сил АТО, дислокованих неподалік селищ Маринівка і Тарани".

"Вогонь тривав протягом години. Українські військові відбили напад і перейшли у наступ, внаслідок чого терористи відступили до Степанівки", - сказав Лисенко.

"З боку військовослужбовців Національної гвардії України є троє поранених", - повідомив речник РНБО.
"Під час обстрілу бандити частково зруйнували інфраструктуру Маринівки", - додав він.

Міноборони підтверджує, що обстріл по силам АТО під Маринівкою "вели з боку державного кордону з Російською Федерацією" і спершу стріляли з "Граду", потім – із мінометів і 122-мм самохідних гаубиць 2С1 "Гвоздика".

Також відомство підтверджує: 15 липня терористами з "Граду" обстріляли позиції підрозділів АТО та переправу поблизу Дмитрівки, опівночі з реактивної артилерії двічі обстріляли аеропорт у Луганську, а в вівторок вдень у Проваллі бойовики стріляли з "Граду" по силовиках, а у районі Валуйська – з мінометів.

Станом на 9 ранку 16 липня, за даними Міноборони, найскладніша обстановка у зоні АТО зберігається у Донецьку, Луганську, Лисичанську, Антрациті, Сєвєродонецьку та Краснодоні, де "бойовики готують опорні пункти у захоплених адмінбудівлях".

Лисенко також повідомив, що бойовики облаштували вогневі точки в приміщеннях Центру поштового зв’язку № 12 та філії "Укртелеком" у Сніжному та в кількох школах Макіївки.

Крім того, системи "Град" терористів, що знаходяться в Донецьку, розміщені в житлових кварталах.

Водночас, сказав Лисенко, бойовики не мають постійного міста дислокації, а перебувають не більше 3-4 годин на одному місті.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Захист держави»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Скільки рабів, стільки ворогів”
Сенека

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.