Аратта - На головну

27 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


ЄС вдарив санкціями по економіці Росії

Світ навколо нас 3446 переглядів

Опубліковано - 30.07.2014 14:00 | Всі новини | Версія для друку

ЄС вдарив санкціями по економіці Росії
ЄС вдарив санкціями по економіці Росії
Як стало відомо з дипломатичних джерел, комітет постійних представників держав ЄС при євроустановах у вівторок вперше ухвалив рішення про впровадження щодо Росії галузевих санкцій.

Вони можуть набрати чинності вже до кінця цього тижня і націлені на фінансовий сектор, торгівлю зброєю, технології подвійного, зокрема, військового використання та технології в енергетичній галузі. Набуття чинності цих санкцій навіть не потребуватиме додаткового скликання європейських лідерів та голів урядів на надзвичайний саміт: події останніх тижнів розвіяли всі сумніви щодо ролі Росії в насиллі та агресії.

Погрози об’єднаної Європи на адресу Росії щодо того, що їй доведеться дорого поплатитися за розпалювання насилля в Україні та анексію Криму, стають реальністю. У вівторок у Брюсселі постійні представники ЄС перейшли до третьої, економічної фази санкцій.

Як стало відомо з дипломатичних джерел, все, що Європейська комісія на початку цього тижня запропонувала впровадити, зокрема, обмеження доступу російських банків до європейського ринку капіталів, ембарго на зброю й товари подвійного призначення – все було ухвалене доволі швидко. Включно із забороною експорту до Росії обладнання й технологій, зокрема, у сфері видобування нафти, розробки арктичних родовищ і сланцевого газу.

Але основна увага зосереджена на санкціях у фінансовому секторі, які мають на меті обмежити доступ європейських капіталів на російський ринок, зокрема, накласти заборону на купівлю-продаж європейських бондів державними банками Росії.

Як підрахували економісти, ці санкції впроваджуються у той час, коли російська економіка й без того засвідчує істотний спад. З минулого року її зростання уповільнювалося, а нині Росія, як свідчать цифри, постала на порозі рецесії.

ЄС розширює санкції й щодо наближених до Путіна

Санкції, які були підтримані представниками всіх країн Євросоюзу, будуть відомі у деталях після їх публікації в Офіційному журналі ЄС після перекладу їх на всі мови співдружності. Очікується, що це станеться до кінця дня у четвер. Вже наступного дня, тобто у п’ятницю, вони наберуть чинності.

Це донині нечуваний крок, до якого ЄС підштовхнули три події останніх днів. Перше – збиття міжнародного пасажирського літака. Друге продовження після цієї катастрофи постачань важкого озброєння проросійським сепаратистам. І останнє, – складнощі, створювані у доступі міжнародним фахівцям на місце падіння «Боїнга».

Також дипломати у вівторок офіційно підтвердили, що додали до «чорного списку» вісім нових імен, із яких 4 особи наближені до російського президента. Також у цьому списку значаться три компанії, зокрема, йдеться про кримські компанії. Цей новий список тих, кому буде заборонено видавати візи та чиї активи у ЄС будуть конфісковані, вочевидь буде опублікований вже у середу.

Як кажуть в дипломатичних колах, перегляд цих санкцій може відбутися десь за три місяці, однак, не йдеться про можливе скасування.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Знання певних принципів легко компенсує незнання деяких фактів ”
К. Гельвецій

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.