Аратта - На головну

4 травня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- українська мова посіла друге місце в світі за мелодійністю після італійської. Також її визнали третьою найкрасивішою мовою в світі за такими критеріями, як фонетика, лексика, фразеологія та побудова речень після французької та перської мов на мовному конкурсі, що пройшов у Парижі в 1934 році...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Росія діями проти України грубо порушує міжнародне право

Світ навколо нас 6187 переглядів

Опубліковано - 5.09.2014 01:55 | Всі новини | Версія для друку

Росія діями проти України грубо порушує міжнародне право
Росія діями проти України грубо порушує міжнародне право
Країни-члени НАТО вважають, що будь-які односторонні воєнні чи підривні дії Росії всередині України, здійснені під будь-яким приводом, включно з гуманітарним, є кричущим порушенням міжнародного права.

Про це мовиться у спільній заяві Комісії Україна – НАТО, ухваленій у четвер за результатами її засідання на рівні голів держав і урядів.

Учасники зустрічі знову підтримали суверенітет і територіальну цілісність України в її міжнародно визнаних кордонах, мовиться в заяві.

Автори заяви також рішуче засуджують незаконну й нелегітимну односторонню анексію Росією Криму і постійну й свідому дестабілізацію на Сході України на порушення міжнародного права. У заяві Росію закликають відмовитися від анексії Криму, якої у країнах-членах НАТО не визнають.

Росія має покласти край своїй підтримці сепаратистів на Сході України, вивести звідти свої війська і припинити воєнну діяльність уздовж кордону України і всередині України, поважати права місцевого населення, включно з кримськими татарами, і утримуватися від нових агресивних дій щодо України, мовиться, зокрема, в заяві.

Серед іншого, в ній також згадано, що країни-члени НАТО взяли до уваги прохання України про військово-технічну допомогу, і багато з них надають таку додаткову підтримку на двосторонній основі.

У четвер у місті Ньюпорті у Вельсі у Великій Британії почався саміт НАТО, на якому наслідки становища в Україні після воєнного вторгнення Росії є одним із головних питань. Петро Порошенко, зокрема, провів там низку багатосторонніх і двосторонніх зустрічей із чільниками країн-членів НАТО.

Очікується, що у п’ятницю на саміті ухвалять іще низку рішень на підтримку України.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Чим обмеженішим є світогляд людини, чим менше вона знайома з історією, природою і філософією, тим щиріша її прихильність до своєї релігії ”
Людвіг Фейєрбах

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.