Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- першою Українською конституцією вважається документ «Пакти і Конституція прав і вольностей запорозького війська», складений гетьманом Пилипом Орликом у 1710 році. Історики мають різні думки щодо того, чи був цей документ Конституцією у сучасному розумінні цього слова або прогресивним твором, який випередив свій час, адже перші Конституції в Європі і США з’явилися лише за сімдесят років потому. Реальної сили Конституція Пилипа Орлика так і не набула, оскільки складалася вона на чужині та її укладачі не мали змоги повернутися в країну. Але в історії вона залишилася як оригінальна правова пам’ятка, яка вперше в Європі обгрунтовує можливість існування парламентської демократичної республіки.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У МЗС вважають, що навесні наступного року українці зможуть вільно мандрувати по ЄС

Влада 4723 перегляди

Опубліковано - 19.09.2014 12:54 | Всі новини | Версія для друку

У МЗС вважають, що навесні наступного року українці зможуть вільно мандрувати по ЄС
У МЗС вважають, що навесні наступного року українці зможуть вільно мандрувати по ЄС
Реалістичною датою отримання Україною безвізового режиму з ЄС є саміт Східного партнерства в Ризі у травні 2015 року.

Про це заявила заступник міністра закордонних справ України Лана Зеркаль в інтерв’ю Європейській правді.

Вона зазначила, що на 1 січня 2015 року запланований лише запуск процедури видачі біометричних закордонних паспортів.

"Але скасування візового режиму неможливе, доки ЄС не оцінить, як саме відбувається видача, як працює система, наскільки захищені паспорти серійного випуску. Ця оцінка потребує часу", - зазначила представник МЗС.

Водночас, за її словами, українці зможуть без віз їздити до ЄС лише за умови, що "паспорти будуть видаватися без проблем, рівень захисту персональних даних буде достатній, буде забезпечено якісну охорону кордону, а міліція працюватиме без зауважень", - зазначає Зеркаль.

Фактор війни, за її словами, не вплине на рішення ЄС щодо безвізового режиму, якщо Україна запевнить, що "жодна людина, яка незаконно зайшла на територію зі Сходу, не зможе отримати український паспорт і поїхати без візи в ЄС".

Нагадаємо, 23 травня єврокомісар Сесілія Малстром запропонувала Єврокомісії перейти до другої - останньої - фази плану дій щодо візової лібералізації, після завершення якого громадяни України зможуть їздити до країн ЄС без віз.

Український парламент вже прийняв всі необхідні закони для переходу до другої фази Плану дій щодо лібералізації візового режиму з ЄС.

У кінці червня міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що Україна сподівається отримати безвізовий режим з ЄС через рік.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Влада»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Від Трипілля українці як солідаристи тяжіють до кооперативної співпраці, але у 1929 році більшовики перетворили на колгоспи та радгоспи численні сільськогосподарські товариства, машинові товариства, товариства спільного оброблення землі, тощо...”
Юрій Липа

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.