Аратта - На головну

8 травня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У НАТО не помітили, що Росія виконує Мінські домовленності

Світ навколо нас 4045 переглядів

Опубліковано - 22.09.2014 11:56 | Всі новини | Версія для друку

У НАТО не помітили, що Росія виконує Мінські домовленності
У НАТО не помітили, що Росія виконує Мінські домовленності
Російські регулярні війська досі залишаються на території України, а режим припинення вогню не працює.

Про це заявив головнокомандувач об’єднаних збройних сил НАТО в Європі генерал Філіп Брідлав на засіданні Військового комітету альянсу у Вільнюсі в суботу, 20 вересня.

«Щодо російських сил на місці конфлікту, то, так, вони досі в Україні», – сказав Філіп Брідлав. Однак він не навів конкретних цифр.

За словами головнокомандувача сил НАТО в Європі, Мінський протокол від 5 вересня є «перемир’ям лише за назвою». Відкриття вогню, зокрема артилерійські обстріли, впродовж кількох останніх днів трапляються настільки ж часто, як і до оголошення режиму припинення вогню.

Однак Філіп Брідлав висловив сподівання, що Меморандум, укладений у Мінську 19 вересня, що передбачає створення між українськими військами та силами проросійських бойовиків 30-кілометрової буферної зони, посприяє стабілізації ситуації на Сході України.

19 вересня учасники Тристоронньої контактної групи щодо врегулювання конфлікту на Сході України ухвалили Меморандум про виконання положень Мінського протоколу від 5 вересня щодо кроків, спрямованих на імплементацію Мирного плану Президента України Петра Порошенка та ініціатив президента Росії Владіміра Путіна.

Меморандум включає дев’ять пунктів, у яких ідеться, зокрема, про загальне припинення застосування зброї та заборону на застосування всіх видів зброї і будь-яких наступальних дій.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Шумерський тип культури надзвичайно споріднений з неолітичними пам`ятками Південної Русі...”
Рене Генон

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.