Аратта - На головну

1 травня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Невдалий агітпроп. На конференції ОБСЄ Росія намагалася представити Україну як агресора

Світ навколо нас 4384 перегляди

Опубліковано - 29.09.2014 13:10 | Всі новини | Версія для друку

Невдалий агітпроп. На конференції ОБСЄ Росія намагалася представити Україну як агресора
Невдалий агітпроп. На конференції ОБСЄ Росія намагалася представити Україну як агресора
Другий тиждень поспіль у Варшаві триває конференція ОБСЄ, присвячена захисту прав людини.

Провідною темою виступів багатьох правозахисників із різних країн стала ситуація в Україні. Під час конференції не обійшлося без російсько-українського протистояння. Українські громадські діячі за підтримки польських колег домоглися згортання антиукраїнської виставки, організованої Росією.

Росія й Україна, внутрішня ситуація в обох державах і відносини між ними – предмет обговорення під час дискусій, що тривають у рамках варшавської конференції ОБСЄ. Діячі неурядових організацій із Росії скаржаться на те, що зміни, внесені в російське законодавство, паралізують їхню діяльність, а влада ставиться до них як до іноземних агентів у прямому значенні цього слова.

Не бракувало під час конференції й виступів тих, хто підтримує політику президента Росії Володимира Путіна, зокрема – погляд Кремля на події в Україні. Ілюстрацією до виступів таких учасників конференції мала стати фотовиставка «Україна за червоною лінією», підготовлена російською стороною. Експозицію облаштували прямо у готелі «Софітель-Вікторія», де триває конференція ОБСЄ. На фотографіях – події на Донбасі очима російської пропаганди, як-то «Жертви бомбардувань української армії», «Ридаючі жертви української армії» тощо. Схожий підхід втілили й у відео, яке показували на виставці, крім того, організатори роздавали листівки, у яких ішлося, нібито Україна здійснює на Донбасі «геноцид».

Усі побачили, хто насправді переступив заборонену межу – активісти

Проти такого маніпулювання фактами запротестували українські та польські громадські активісти. Ян Пєкло, директор Фундації PAUCI, з’ясував, що пропагандистську виставку організував фонд «Росія сьогодні», пов’язаний із телеканалом Russia Today, а гроші на оренду площі у готелі дало посольство Росії у Польщі.

Саме Ян Пєкло повідомив про скандальну виставку журналістів. Впливове видання Gazeta Wyborcza назвало експозицію пропагандистською і скандальною. У свою чергу, українські активісти варшавського Євромайдану розповіли про виставку у соцмережах і провели пікет біля готелю «Софітель-Вікторія». Вже наступного дня готель поспішив відмежуватися від провокативних фото, а згодом виставку взагалі згорнули. «Я думаю, що це буде хороший урок для інших готелів, які п’ять разів подумають перш ніж гостити у себе виставку посольства Росії», – каже Юлія Гоголь, активістка варшавського Євромайдану.

Задоволений результатом розголосу і Ян Пєкло. «Вони думали, що виставка стоятиме до кінця. Вони сподівалися, що у відвідувачів виставки складеться погане враження про Україну. Але вони помилилися. Якщо йдеться про імідж, то Росія внаслідок цього більше втратила, ніж сподівалася отримати», – каже він.

Як підсумовують українські та польскі громадські діячі, скандал навколо російської виставки у Варшаві показав, що наспрадві червону лінію переступила не Україна, а Росія.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Підозр у людини тим більше, чим менше вона знає”
Френсіс Бекон

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.