Аратта - На головну

6 травня 2024, понеділок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Київ був найбільшим містом Європи у ХІ сторіччі, в п’ятдесят разів більшим за Лондон, в десять – за Париж. Досяг свого розквіту за Ярослава Мудрого (1010-1054 н.е.), який поріднився з королівськими родинами Франції, Норвегії, Румунії та Польщі. Німецький церковний діяч XІ століття єпископ із Саксонії Титмар Мерзебурзький у своїй «Хроніці» у 1012 - 1018 роках, характеризує Київ як «велике місто, у якому більш 400 церков, 8 ринків, незліченна кількість жителів». На початку ХІ століття теперішня столиця України мала 50 тисяч населення. Для порівняння, у Лондоні на той час мешкало 20 тисяч жителів. Німецький хроніст XІ століття Адам Бременський називав Київ «суперником костянтинопільського скіпетра, найчарівнішої прикраси Греції».
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


ПАРЄ закликала Росію вивести війська з України

Світ навколо нас 4188 переглядів

Опубліковано - 2.10.2014 21:36 | Всі новини | Версія для друку

ПАРЄ закликала Росію вивести війська з України
ПАРЄ закликала Росію вивести війська з України
Парламентська асамблея Ради Європи закликала російську владу вивести свої війська зі Сходу України, відвести їх від українського кордону та припинити надавати допомогу бойовикам на Донбас.

Моніторинговий комітет Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) закликав Москву "скасувати незаконну анексію Криму і припинити будь-яку військову підтримку бойовиків на Сході України, а також вивести свої збройні сили із цього регіону та відвести їх від кордонів України".

Про це йдеться у доповіді, ухваленій комітетом у четвер, 2 жовтня, у ході сесії асамблеї у Страсбурзі. Члени Моніторингового комітету також радять Держдумі Росії та російській владі відмовитися від "хибної концепції, згідно з якою країни поділяються на два сорти і деякі з них розглядаються як зона особливого інтересу під назвою "близьке зарубіжжя".

ПАРЄ констатує, що погіршення ситуації з правами людини у Росії, анексія Криму, пряма участь Москви у збройному конфлікті на Донбасі "відверто суперечать зобов’язанням РФ" перед Радою Європи (РЄ). Крім того, у тексті доповіді зазначається, що доповідачі Моніторингового комітету не мали змоги здійснити жодного візиту за минулий рік до Росії, оскільки "їхній запит до російської влади надати дозвіл на здійснення візиту було відхилено".

Доповідь про хід виконання деякими країнами-членами РЄ моніторингової процедури ухвалюється щороку. Суть процедури моніторингу ПАРЄ полягає у відстежуванні доповідачами Моніторингового комітету ходу виконання зобов’язань, які країна взяла на себе під час вступу до РЄ. Під процедурою моніторингу нині перебувають десять країн-членів РЄ, серед яких Україна та Росія. Ще чотири знаходяться у процесі так званого пост-моніторингового діалогу.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Відберіть у народу все, і все він може повернути, але відберіть мову, і він ніколи її більше не створить... Нову батьківщину може створити народ, але мову - ніколи; вмерла мова в устах народу - вмер і народ...”
Костянтин Ушинський

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.