Аратта - На головну

30 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- найдовша печера на Україні носить назву «Оптимістична» і знаходиться на Поділлі - це гіпсова печера на глибині 20 м, протяжністю понад 230 км. Вхід до неї розташований поблизу села Королівка Борщівського району Тернопільській області. Це найдовша гіпсова печера у світі і друга за протяжністю, - вона поступається лише Мамонтовій печері в США...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Європейські політики вважають українські вибори переконливою перемогою демократії

Світ навколо нас 3629 переглядів

Опубліковано - 27.10.2014 15:21 | Всі новини | Версія для друку

Європейські політики вважають українські вибори переконливою перемогою демократії
Європейські політики вважають українські вибори переконливою перемогою демократії
На думку голови Єврокомісії, позачергові вибори до Верховної Ради стали перемогою демократії. А міністр закордонних справ Польщі назвав їх “великим шансом” для України.

Голова Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу назвав позачергові парламентські вибори в Україні перемогою демократії. "Вітаю народ України! Перемога демократії та програми європейських реформ", - написав Баррозу в понеділок, 27 жовтня, в своєму мікроблозі Twitter.

Міністр закордонних справ Польщі Ґжеґож Схетина, у свою чергу, вбачає у виборах до Верховної Ради новий початок відносин України з сусідніми країнами. "Україна йде в Європу. Вона самостійно обрала європейський шлях", - сказав Схетина в ефірі польського радіо 27 жовтня, повідомляє агенція dpa. Польський міністр визнав, що "проблеми будуть", оскільки "це нова ера для українських реалій", та наголосив на необхідності українських реформ в економіці та управлінні. "Я гадаю, це великий шанс", - додав Схетина.

Литва вірить у шлях "європейського оновлення" України

У привітанні українського народу з виборами до Верховної Ради Литва висловила віру в те, що "Україна впевнено піде шляхом європейського оновлення, створюючи сильну, єдину та таку, що розвивається, державу", повідомляється на сайті міністерства закордонних справ країни. Разом з тим, зазначається у повідомленні, "українську Раду чекає нелегке завдання - негайно зайнятися перебудовою основних секторів країни". Литва також наголосила, що не визнає "виборів", які планують провести бойовики на Сході України 2 листопада.

Як повідомлялося раніше, у неділю, 26 жовтня, в Україні відбулося голосування на позачергових парламентських виборах. Згідно з результатами екзит-полів, до Верховної Ради проходять сім партій. Однак дані після опрацювання 40,04 відсотка бюлетенів поки що свідчать про перемогу шести сил: "Блоку Петра Порошенка", "Народного фронту", "Самопомочі", "Опозиційного блоку", "Радикальної партії Олега Ляшка" та ВО "Батьківщина".
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Є речі, котрі неможливо пояснити. Є голос, що керує нами...”
Микола Гоголь

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.