Аратта - На головну

8 травня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- під час англо-бурської війни (Південна Африка) в 1899-1902 роках, командир одного з загонів бурів українець Юрій Будяк, врятував від розстрілу одного молодого англійського журналіста. Згодом останній допоміг Ю.Будяку вступити до Оксфордського університету. В 1917 році Ю.Будяк працює в уряді Української Народної Республіки. В 1943 році Юрій Будяк помирає в радянському концтаборі. Англійського журналіста звали .... Уїнстон Черчілль....
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Росія привласнила ядерні об’єкти на території Криму

Імперія «Совок» Регіон: Автономна республіка Крим 6165 переглядів

Опубліковано - 4.11.2014 12:39 | Всі новини | Версія для друку

Росія привласнила ядерні об’єкти на території Криму
Росія привласнила ядерні об’єкти на території Криму
Російська Федерація взяла на себе повну відповідальність за ядерні об’єкти, розташовані на території окупованого Криму і Севастополя.

Про це заявив заступник постійного представництва Росії при ООН Олександр Панкін на засіданні Генеральної Асамблеї всесвітньої організації, присвяченому роботі МАГАТЕ, передають "Ведомости".

Крім цього, Росія готова надати Міжнародному агентству з атомної енергії (МАГАТЕ) можливість провести на них інспекції.

"Росія взяла на себе повну відповідальність за ядерні об’єкти в її нових суб’єктах. Крім того, Російська Федерація висловила готовність надати агентству, якщо воно проявить до того інтерес, можливість провести повноформатну перевірку, чи вихідний або спеціальний матеріал, що використовується на цих установках, не вилучений з них, за винятком випадків, передбачених угодою між СРСР і МАГАТЕ від 21 лютого 1985 р.", - заявив Панкін.

Російський дипломат зазначив, що ситуація повністю знаходиться в міжнародно-правовому полі, і нагадав, що Росія, "діючи в дусі відкритості та співпраці", повідомила секретаріат агентства про статус ядерних об’єктів в Республіці Крим і Севастополі та "включила їх в список мирних установок, на яких можливе застосування гарантій МАГАТЕ" у відповідності з двосторонньою угодою.

Також Олександр Панкін спростував твердження української сторони про підрив Росією режиму ядерного нерозповсюдження.

"Спільним елементом Будапештського меморандуму і концепції негативних гарантій в класичному її розумінні є лише зобов’язання не застосовувати та не загрожувати застосуванням ядерної зброї проти неядерних держав", - заявив Панкін.

"І це зобов’язання Росією перед Україною жодним чином не порушено. Усі інші зобов’язання по Будапештському меморандуму відтворюють принципи ОБСЄ і ніякого відношення до концепції негативних гарантій і в цілому до Договору про нерозповсюдження ядерної зброї не мають", - підсумував дипломат.

Раніше МАГАТЕ засудила спроби Росії присвоїти ядерні об’єкти в Криму, зазначивши, що це порушує норми міжнародного права.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Імперія «Совок»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Коли ти говориш про Господа або Його чесноти, роби це серйозно і з належною повагою”
Джордж Вашінгтон

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.