Аратта - На головну

2 травня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- найдовший духовий музичний інструмент в світі - це трембіта, — конічна дерев’яна труба без бокових отворів. ЇЇ довжина може досягати чотирьох метрів. Діапазон трембіти — дві з половиною октави. Її звуки чутно більш ніж за десять кілометрів. Цей традиційний для жителів українських Карпат інструмент і досі використовується. Трембітарі сповіщають горян про важливі події. Якщо Ви включите до програми своєї подорожі один з фестивалів краю, то обов’язково познайомитеся з незвичайним інструментом.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Холодна війна-2. Переговори щодо ПРО Польща вестиме виключно із США

Світ навколо нас 5520 переглядів

Опубліковано - 24.03.2007 12:04 | Всі новини | Версія для друку

Олександр Щигло
Олександр Щигло
Міністр оборони Польщі Олександр Щигло (Aleksander Szczyglo) учора заявив, що його країна погодиться на розгортання комплексу ПРО на своїй території, лише якщо досягне двосторонньої угоди з США, а не з НАТО.

Помічник держсекретаря США у справах Європи Даніель Фрід (Daniel Fried) на цьому тижні відвідав Польщу, щоб дізнатися позицію польського уряду і лідерів опозиції щодо планів Вашингтона розмістити там десять ракет-перехоплювачів класу земля-повітря, а також побудувати в Чехії радарну установку, здатну відслідковувати запуски ракет великої дальності.

Інші компоненти системи ПРО вже встановлені в США, Великобританії і Гренландії. Творці системи розраховують на введення до дії всіх об’єктів до 2011-2012 років.

Німеччина висловила стурбованість планами США розмістити нові елементи ПРО в Європі, побоюючись перегонів озброєнь на континенті. А начальник Генерального штабу Збройних сил Росії Юрій Балуєвський заявив про можливості односторннього виходу РФ із договору про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності у випадку реалізації американського проекту.

У відповідь, представники США на всі звинувачення на їхню адресу, заявляють, що їхня система ні в якому разі не спрямована проти Росії, а лише призначена для перехоплення ракет, запущених з території країн-ізгоїв на кшталт Ірану або Північної Кореї.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

...пaтpіoтизм вeликoгo нapoдa має бути віpoю у вeликy і світову міcію цього нapoдa, інакше це бyдe нaціoнaлізм пpoвінційний, зaмкнений і позбавлений світових перспектив.”
Микола Бердяєв

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.