Аратта - На головну

29 квітня 2024, понеділок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Кордон України та РФ перетнула рекордна кількість людей у камуфляжі

Світ навколо нас 4005 переглядів

Опубліковано - 13.11.2014 11:41 | Всі новини | Версія для друку

Кордон України та РФ перетнула рекордна кількість людей у камуфляжі
Кордон України та РФ перетнула рекордна кількість людей у камуфляжі
Спостерігачі ОБСЄ помітили збільшення випадків перетину російсько-українського кордону людьми в камуфляжі. Повідомляється, що ці люди частіше стали переходити кордон групами.

Спостерігачі Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) повідомили про рекордну за час спостереження кількість людей у камуфляжі, які перетнули російсько-український кордон на КПП "Гуково" та "Донецьк" від початку роботи моніторингової місії.

Про це повідомляється у звіті місії ОБСЄ у середу, 12 листопада.

За тиждень кордон на двох КПП перейшли 665 осіб в одязі армійського зразка. Як відзначають спостерігачі, останнім часом ці люди стали частіше з’являтися на прикордонних пунктах більшими групами, зокрема 7 листопада місія ОБСЄ зареєструвала групу з 24 осіб. Крім того, на територію Росії з України, як і раніше, продовжують переходити люди з різноманітними пораненнями та захворюваннями.

Автомобілі з "Вантажем 200" на кордоні

Загалом кількість перетинів кордону збільшилася. Якщо раніше через прикордонні пункти "Гуково" та "Донецьк" в обох напрямках переходили в середньому трохи більше 7 тисяч осіб на день, то зараз їхня кількість зросла на 500 осіб за день. Спостерігачі виділяють серед них чотири основні групи: сім’ї з великою кількістю багажу, люди похилого віку з незначною кількістю валіз, дорослі люди без багажу, а також люди в камуфляжі.

Крім того, 11 листопада спостерігачі ОБСЄ бачили на КПП "Донецьк" грузовик з маркуванням "Вантаж 200", яким зазвичай позначається транспортування загиблих у ході військових дій солдатів. Грузовик в’їжджав з території РФ в Україну, а через кілька годин проїхав КПП у зворотному напрямку.

Терористи заважають місії ОБСЄ

Під час екстреного засідання Ради безпеки ООН, яке відбулося за ініціативи США у середу, 12 листопада, представник України Юрій Сергеєв звинуватив бойовиків у перешкоджанні роботі місії ОБСЄ на кордоні. "Лише два пункти на російській стороні кордону контролюються ОБСЄ. Необхідно, щоб мандат охоплював більшу кількість цих пунктів", - зазначив він та нагадав, що мандат ОБСЄ незабаром закінчується. У зв’язку з цим Сергеєв закликав російську сторону "продемонструвати прихильність мирному врегулюванню конфлікту на Сході України" і дати можливість фахівцям ОБСЄ здійснювати моніторинг на всіх пунктах перетину кордону між РФ та Україною.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Історія вчить лише тому, що вона ніколи нічому не навчила народи”
Георг Гегель

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.