Аратта - На головну

26 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- першою Українською конституцією вважається документ «Пакти і Конституція прав і вольностей запорозького війська», складений гетьманом Пилипом Орликом у 1710 році. Історики мають різні думки щодо того, чи був цей документ Конституцією у сучасному розумінні цього слова або прогресивним твором, який випередив свій час, адже перші Конституції в Європі і США з’явилися лише за сімдесят років потому. Реальної сили Конституція Пилипа Орлика так і не набула, оскільки складалася вона на чужині та її укладачі не мали змоги повернутися в країну. Але в історії вона залишилася як оригінальна правова пам’ятка, яка вперше в Європі обгрунтовує можливість існування парламентської демократичної республіки.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


у Європі заговорили про путінську ідею федералізації України

Світ навколо нас 4029 переглядів

Опубліковано - 26.11.2014 15:04 | Всі новини | Версія для друку

у Європі заговорили про путінську ідею федералізації України
у Європі заговорили про путінську ідею федералізації України
Для виходу з української кризи потрібно знайти глобальне рішення, спосіб для України стати децентралізованою або федералізованою державою, заявляє голова Європейської ради Герман ван Ромпей.

«З моменту припинення вогню за Мінським протоколом від 5 вересня загинули близько тисячі людей. Я більше не називаю це припиненням вогню. Майбутні припинення вогню чекає така ж доля, якщо ситуація не зміниться», – сказав Ромпей, виступаючи в Інституті політичних досліджень (Sciences Po).

За його словами, потрібно визначити місце України в Європі. Україна має зблизитися з Європою, як того бажає більшість населення країни, і при цьому встановити коректні відносини з Росією, «своїм сусідом, з яким вона має спільну історію, культуру і мову», заявив Ромпей. Він наголосив, що необхідно поважати кордони України, а отже, суверенітет, незалежність і територіальну цілісність, але також слід поважати і меншини.

Голова Євроради, який цього місяця завершує перебування на посаді, заявляє, що потрібно зібрати головних фігурантів за переговорним столом для досягнення угоди на зразок «Осло-1993».

«Такий діалог вимагає, знову і знову, політичної довіри, повернення довіри, тому що сьогодні її катастрофічно не вистачає», – сказав Ромпей.

За його словами, українська криза, починаючи з подій у Криму, є найбільш серйозною геополітичною кризою в Європі з часу завершення Холодної війни. «Справа йде до війни на континенті, яка ризикує стати найсмертельнішою з часу балканських воєн», – підсумував глава Євроради.

З 1 грудня Германа ван Ромпея на посаді має замінити Дональд Туск.

Раніше за федералізацію України висловлювався міністр економіки Німеччини, лідер німецьких соціал-демократів Зігмар Ґабріель.

Угода в Осло – двосторонні закриті переговори в Осло між Ізраїлем в особі міністра закордонних справ Шимона Переса й Організацією звільнення Палестини (ООП) в особі Махмуда Аббаса за посередництва США з метою врегулювання ізраїльсько-палестинського конфлікту.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Почуття єдності нації неможливе без поваги до себе…”
Гарріет Бічер-Стоу

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.