Аратта - На головну

1 травня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


В НАТО підтвердили можливість вступу України

Світ навколо нас 3844 перегляди

Опубліковано - 23.12.2014 14:50 | Всі новини | Версія для друку

В НАТО підтвердили можливість вступу України
В НАТО підтвердили можливість вступу України
НАТО поважає рішення Верховної Ради України скасувати позаблоковий статус держави і підтверджує, що Україна може бути членом організації, якщо вона цього попросить, виконає стандарти і буде дотримуватися необхідних принципів.

Так прокоментували в штаб-квартирі НАТО відповідне рішення українського парламенту.

"Ми поважаємо рішення українського парламенту. Україна є незалежною і суверенною державою і тільки вона приймає рішення щодо власної зовнішньої політики. Як було вирішено на саміті в Бухаресті у 2008 році, наші двері відкриті, і Україна стане членом НАТО, якщо вона цього попросить, виконає стандарти і буде дотримуватися необхідних принципів", - зазначили в НАТО.

У Північноатлантичному альянсі наголосили, що в разі, якщо Україна вирішить подати заявку на членство, НАТО «буде оцінювати її готовність приєднатися до Альянсу таким же чином, як ми робимо з будь-яким кандидатом».

Як повідомлялося раніше, 23 грудня Верховна Рада України ухвалила за основу та в цілому президентський проект закону про відмову України від позаблокового статусу.

В пояснювальній записці до законопроекту зазначається, що позаблоковий статус України виявився неефективним у контексті убезпечення держави від зовнішньої агресії та тиску. При цьому міжнародні зобов’язання щодо поваги незалежності, суверенітету і недоторканості кордонів України не гарантували її зовнішню безпеку.

Зазначимо, 17 грудня у польському сеймі Президент Петро Порошенко заявив, що внесе у Верховну Раду законопроект про позаблоковість України. Разом з тим, президент зазначив, що не означає, що Україна «завтра або післязавтра» подасть заявку до НАТО.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Минулі покоління лишили нам не так розв`язання проблем, як самі проблеми”
Сенека

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.