Аратта - На головну

4 травня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Бердичів (Житомирська область) в костьолі Святої Варвари 14 березня 1850 року місцева красуня Евеліна Ганська була повінчана з Оноре де Бальзаком. В цьому ж містечку тривалий час жив Фредерік Шопен, окрім написання музики, він також керував роботами по реставрації тамтешнього органу...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Кабмін пропонує сплачувати податок на нерухомість незалежно від її площі

Економіка 6427 переглядів

Опубліковано - 24.12.2014 03:33 | Всі новини | Версія для друку

Кабмін пропонує сплачувати податок на нерухомість незалежно від її площі
Кабмін пропонує сплачувати податок на нерухомість незалежно від її площі
Кабінет Міністрів пропонує Верховній Раді поширити базу податку на нерухомість на всю житлову і нежитлову нерухомість незалежно від її площі.

Про це сказано в законопроекті №1578 "Про внесення змін до Податкового кодексу та деяких законів (щодо податкової реформи)", який зареєстровано в Раді 22 грудня.

Кабмін пропонує Раді скасувати норми Податкового кодексу, які зменшують базу оподаткування на 120 кв. м для квартир, 250 кв. м для будинків і на 370 кв. м для різних видів житлової нерухомості в спільному володінні (будинків і квартир).

Крім того, уряд пропонує включити в базу податку також нежитлову нерухомість (у чинній редакції - тільки житлова нерухомість) і зробити платником податку не тільки фізичних, а й юридичних осіб.

Також Кабмін має намір встановити єдину ставку для такого податку - до 2% від мінімальної зарплати (до 24,36 грн.) за 1 кв. м (кодекс встановлює тільки максимально можливу ставку, її точний розмір встановлює місцева влада, оскільки податок на нерухомість належить до місцевих податків і зборів).

Чинна редакція кодексу передбачає диференціацію максимальних ставок 1-2,7% від мінімальної зарплати за 1 кв. м.

Також Кабмін пропонує виключити з переліку неоподатковуваних даним податком об’єктів ті, що належать багатодітним або малозабезпеченим сім’ям, опікунам дітей, дітям-сиротам, дітям, позбавлених батьківського піклування, але звільнити від податку МАФи та приміщення для ринкової торгівлі для малого та середнього бізнесу.

Органам місцевого самоврядування пропонується залишити право встановлювати пільги для даного податку для фізосіб залежно від їх майнового стану, а також для релігійних організацій.

Податок має стягуватися раз на рік.

Законопроект не передбачає відстрочки початку справляння податку на нерухомість.

Норма Податкового кодексу щодо такого збору вступила в силу з 2013 року, але потім Рада звільнила фізосіб від цього податку на 2013, повідомляють “Українські новини”.

Від «Аратти». Аналогічний норма стягнення податку на нерухомість існує в Фінляндії. Там, при середній заробітній платі 3000 євро на місяць, стягується податок у розмірі 1 євро за квадратний метр площі за рік. Довідково - середня заробітна плата в Україні 3000, але не євро, а гривень.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Економіка»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Почуття єдності нації неможливе без поваги до себе…”
Гарріет Бічер-Стоу

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.