Аратта - На головну

2 травня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- першою Українською конституцією вважається документ «Пакти і Конституція прав і вольностей запорозького війська», складений гетьманом Пилипом Орликом у 1710 році. Історики мають різні думки щодо того, чи був цей документ Конституцією у сучасному розумінні цього слова або прогресивним твором, який випередив свій час, адже перші Конституції в Європі і США з’явилися лише за сімдесят років потому. Реальної сили Конституція Пилипа Орлика так і не набула, оскільки складалася вона на чужині та її укладачі не мали змоги повернутися в країну. Але в історії вона залишилася як оригінальна правова пам’ятка, яка вперше в Європі обгрунтовує можливість існування парламентської демократичної республіки.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Не Захід, а саме Росія заганяє Україну в НАТО

Світ навколо нас 4369 переглядів

Опубліковано - 24.12.2014 19:04 | Всі новини | Версія для друку

Не Захід, а саме Росія заганяє Україну в НАТО
Не Захід, а саме Росія заганяє Україну в НАТО
Українці хочуть приєднатися до НАТО не через бажання подражнити свого російського сусіда, який і так вже стоїть однією ногою на їх території, а через побоювання за свою країну.

Про це пише Die Welt.

На думку видання, це велика помилка думати, що НАТО хоче оточити Росію, як нещодавно висловився російський президент Владімір Путін, а Захід нібито давно прагне загнати Україну до Північноатлантичного альянсу, щоб спровокувати РФ.

Якщо продовжувати мислити в тому ж дусі, то можна вирішити, що рішення Верховної Ради про скасування позаблокового статусу - це провокація Заходу. "Проте подібні міркування в корені неправильні, і тому є ряд причин", - відзначає автор статті.

Першою причиною автор публікації називає антагонізм, в якому НАТО і Росія представляються як одвічних ворогів. "Це не більше ніж міф, хоча зараз він і потрапляє на вкрай благодатний грунт", - наголошується в статті. Часто забувають, що з 1990-х років обидві сторони розвиватимуть взаємне співробітництво. Росія, будучи членом Генасамблеї ООН, навіть розглядалася в якості кандидата в члени альянсу".

Друга причина, на думку автора, має політичний контекст. Адже Україна в минулому році втратила Крим і веде запеклі бойові дії за території на сході країни. Стає зрозумілим, що попередня позаблокова стратегія виявилася неефективною, здається гранично зрозумілим.

"Українці хочуть вступити в НАТО не тому, що вони хочуть дратувати свого російського сусіда, який і так вже стоїть однією ногою на їх території. Вони бояться за свою країну", - вважає автор.

"Цифри говорять самі за себе: якщо до анексії Криму вступ країни до НАТО підтримували лише 20% населення України, то тепер, за даними на листопад 2014 року, цю ідею підтримують рекордні 51%, а на заході країни - навіть до 80%".- підсумовує автор.

"Ні, не Захід, а саме Росія заганяє Україну в НАТО", - йдеться в статті. Також наголошується, що, безумовно, до вступу в НАТО Україна повинна здійснити багато реформ і завершити збройні конфлікти на її території.

Раніше повідомлялося, що НАТО не збирається найближчим часом почати процес, спрямований на прийняття України в Північноатлантичний альянс, про що заявив генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг.

Верховна Рада прийняла президентський законопроект №1014-3 "Про внесення змін у деякі закони України щодо відмови України від здійснення політики позаблоковості" за основу і в цілому. Документ скасовує оголошений у 2010 році позаблоковий статус як не виправдав себе, і повертає Україну на шлях євроатлантичної інтеграції.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Рабом є лише той, кого НЕ печуть кайдани”
Павло ШТЕПА

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.