Аратта - На головну

1 травня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Російські слідчі уточнили легенду про знищення пасажирського Боїнга

Імперія «Совок» 4369 переглядів

Опубліковано - 24.12.2014 23:27 | Всі новини | Версія для друку

Ракета Р-60М
Ракета Р-60М
Слідчий комітет Росії заявляє про наявність доказів про причетність українського військового літака Су-25 до катастрофи літака Malaysia Airlines у Донецькій області.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби відомства.

«Зі свідчень свідка цивільний літак «Боїнг-777» рейсу МН-17 міг бути збитий 17 липня бойовим літаком СУ-25 ВПС України, пілотованим капітаном ВПС України льотчиком Волошиним. Саме на цьому аеродромі служив свідок. За його свідченнями, він особисто бачив, як перед вильотом літак Волошина був споряджений ракетами «повітря-повітря» типу Р-60, якими в звичайних умовах при здійсненні бойових вильотів літаки Су-25 не споряджалися»,– йдеться у повідомленні.

За інформацією цього свідка, бойовий виліт був здійснений з аеродрому, дислокованого в районі Дніпропетровська.

Свідок, про якого повідомляє слідчий комітет Росії, – нібито український військовий.

СБУ надала факти, які спростовують фантазії російських слідчих

У Службі безпеки України назвали заяву Слідчого комітету Росії про отримання доказів причетності українського штурмовика Су-25 до краху малайзійського «Боїнга» спробою дискредитації України.

Радник глави СБУ Маркіян Лубківський спростував цю заяву, наголосивши, що дані про відсутність у місці катастрофи українських бойових літаків підтверджуються матеріалами об’єктивного контролю системи збору і обробки радіолокаційної інформації Дніпропетровського радіодиспетчерського центру підприємства «Украерорух» за 17 липня.

Крім того, Лубківський зазначив, що капітан Владислав Волошин, пілот, про якого заявляють російські слідчі, дійсно брав участь в АТО і був 17 липня на аеродромі Дніпропетровська.

«Водночас, за повідомленням командування Повітряних сил ЗС України та військової частини А4465, цей військовослужбовець у цей день вильотів не здійснював, а його літак перебував на ремонті через ушкодження під час посадки 16 липня», – зауважив Лубківський.

Під час опитування Волошин повідомив, що під час проведення АТО засоби ураження проти будь-яких повітряних цілей він не використовував, і це підтверджують дані об’єктивного контролю за проведенням польотів, додав представник СБУ.

«Боїнг-777» рейсу MH17 Амстердам – Куала-Лумпур був збитий над Донеччиною 17 липня. Загинули всі 298 людей, які були в ньому. Більшість жертв була громадянами Нідерландів, Україна передала розслідування цій державі. Україна звинуватила бойовиків у тому, що вони, за сприяння Росії, збили літак.

Від «Аратти»: ракета Р-60 класу «повітря-повітря» стоїть на озброєнні з 70-х років минулого століття. Максимальна відстань ураження нею повітряних цілей дорівнює 5 км. Така дальність застосування робить її малоефективною у бойових умовах. Наприклад, ракета того ж класу Р-27 має дальність ураження повітряних цілей на відстані від 50 км до 110 км, залежно від модифікацій.

Бойова частина Р-60 - стрижевого типу, розрахована на ураження повітряної цілі прямим попаданням(як правило в двигун). Експерти ж, які здійснювали дослідження тіл загиблих пасажирів Боїнга знайшли в них вражаючі елементи ракети, які мають малий розмір(кульки). Саме кульки є характерним вражаючим елементом ракет класу «поверхня-повітря».

І останнє. Наближення до пасажирського Боїнга будь-якого літака на відстань меншу за 5 км просто не могло б залишитися непоміченим диспетчерами(в тому числі й російськими), які його вели, про що б негайно було попереджено екіпаж повітряного судна.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Імперія «Совок»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Єдина країна в світі, де не викладалася в університетах історія цієї країни, де історія вважалася чимось забороненим, ворожим і контрреволюційним, — це Україна. Другої такої країни на земній кулі нема. Де ж рождатися, де плодитися дезертирам, як не у нас? Де рости слабодухим і запроданцям, як не у нас? Не вина це дезертирів, а горе. Не судить їх треба, а просить прощення і плакати за погане виховання, за духовне каліцтво у великий час. Їх не учили Батьківщині — їх учили класовій ворожнечі і боротьбі, їх не учили історії. Народ, що не знає своєї історії, є народ сліпців.”
Олександр Довженко

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.