Аратта - На головну

8 травня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- українська мова посіла друге місце в світі за мелодійністю після італійської. Також її визнали третьою найкрасивішою мовою в світі за такими критеріями, як фонетика, лексика, фразеологія та побудова речень після французької та перської мов на мовному конкурсі, що пройшов у Парижі в 1934 році...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Україна може отримати зброю оборонного характеру

Світ навколо нас 3615 переглядів

Опубліковано - 9.02.2015 14:09 | Всі новини | Версія для друку

Речниця Державного департаменту США Джен Псакі
Речниця Державного департаменту США Джен Псакі
Українській армії може бути надана зброя оборонного характеру, заявила речниця Державного департаменту США Джен Псакі.

Про це вона сказала у неділю, 8 лютого, в інтерв’ю кореспондентові DW під час Мюнхенської конференції з питань безпеки.

За її словами, захист суверенітету України - це "ціль" США, так само, як і Німеччини та Франції. Однак рішення щодо того, яку саме додаткову допомогу Вашингтон надасть Україні, ще не ухвалено, зазначила вона. "Дискусія щодо надання Україні зброї для захисту є частиною великої дискусії, у якій беруть участь усі зацікавлені сторони. Спільна мета - збереження дипломатичними засобами суверенітету України та її територіальної цілісності", - додала речниця зовнішньополітичного відомства США.

При цьому Псакі підкреслила, що суперечностей між Вашингтоном та його європейськими союзниками щодо того, як реагувати на події в Україні, немає. Мова, за її словами, йде про прагнення виробити спільну позицію. Так було у питанні санкцій проти Росії, і так відбувається у тому, що стосується надання допомоги Україні та досягнення дипломатичного розв’язання конфлікту, зазначила речниця Держдепартаменту США.

Псакі: Ніхто не хоче нагнітання напруги

Ніхто не прагне воєнного рішення української кризи, і ніхто не хоче провокувати війну з Росією, підкреслила представниця американського зовнішньополітичного відомства. За її словами, Мюнхенська конференція з питань безпеки спрямована на пошук дипломатичного вирішення воєнного конфлікту в Україні. "Ніхто не хоче нагнітання напруги, ми хочемо цю напругу зняти. Наша ціль - змінити поведінку Росії", - заявила Псакі.

На питання, чи вважають США Росію країною-агресором, так само, як Верховна Рада України, Джен Псакі відзначила, що Білий дім не намагається навішувати ярлики. При цьому у Вашингтоні дії Росії в Україні вважають "агресивними" й "незаконними", додала вона.

Як заявляв держсекретар США Джон Керрі, США розглядають можливість надання Україні "додаткової" допомоги. "Я не сумніваюся, що додаткова допомога в економічній та в інших сферах буде надана Україні", - зазначив він, не уточнюючи, чи мається на увазі й постачання зброї Києву. Водночас Керрі зауважив, що розв’язати конфлікт на Донбасі військовими методами не вдасться. Тому, за його словами, рішення необхідно знайти у політичній та дипломатичній площинах.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Чим обмеженішим є світогляд людини, чим менше вона знайома з історією, природою і філософією, тим щиріша її прихильність до своєї релігії ”
Людвіг Фейєрбах

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.