Аратта - На головну

28 квітня 2024, неділя

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- гетьман Петро Дорошенко останні двадцять років свого довгого й бурхливого життя прожив у почесному засланні в Росії. Був Вятським воєводою. Отримав від російського царя в маленькому містечку Яропольче (Волоколамський повіт поблизу Москви) помістя - 1000 дворів і пенсію в 1000 карбованців. Там же він і помер 9 листопада 1698 року, де і був похований. Був тричі одружений, мав двох дочок і трьох синів. Його правнучкою, по лінії останнього шлюбу з Агафією Єропкиною, була .... дружина Олександра Пушкіна – Наталя Гончарова...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Глави урядів Німеччини і Канади все ще сподіваються на мирне розв’язання кризи на Донбасі

Світ навколо нас 3985 переглядів

Опубліковано - 10.02.2015 13:12 | Всі новини | Версія для друку

Глави урядів Німеччини і Канади все ще сподіваються на мирне розв’язання кризи на Донбасі
Глави урядів Німеччини і Канади все ще сподіваються на мирне розв’язання кризи на Донбасі
Канцлерка Німеччини і прем’єр Канади наголосили, що не змиряться з окупацією Росією території України. Подальші дії країн Заходу, за словами Меркель, залежатимуть від результатів зустрічі у Мінську.

Канцлерка Німеччини Анґела Меркель та глава уряду Канади Стівен Гарпер жорстко розкритикували Росію через її дії в українському конфлікті. "Ситуація в Україні небезпечна через тривалу агресію з боку Росії. І ми не змиримося з незаконною окупацією української території", - зазначив прем’єр-міністр Канади після зустрічі з німецькою канцлеркою в Оттаві ввечері у понеділок (за місцевим часом), 9 лютого, повідомляє інформагентство dpa.

Анґела Меркель погодилася, що територіальна цілісність України має бути збережена. "Якщо її порушують, ми повинні діяти спільно, тут позиції Канади і Німеччини збігаються", - зазначила вона.

Канцлерка Німеччини знову заявила, що виступає проти постачання зброї Києву. На її думку, військовими методами проблему все одно не вирішити. Водночас прем’єр Канади, не говорячи прямо про можливості поставок зброї Україні, зауважив, що варто розглядати "всі варіанти", повідомляє інформагентство AFP.

Обидві сторони висловили сподівання на мирне врегулювання кризи. "Я сподіваюся, що нам вдасться розв’язати конфлікт дипломатичним шляхом", - зазначила Анґела Меркель.

Подальші дії залежать від зустрічі в Мінську

"Побачимо, чи впродовж наступних днів ми зможемо досягнути прогресу", - сказала Меркель з огляду на заплановані переговори лідерів Німеччини, Франції, України і Росії у Мінську. "Якщо цього не вдасться, нам доведеться думати, як діяти далі", - додала вона. Меркель запевнила, що всі кроки будуть узгоджуватися "з іншими партнерами".

Нагадаємо, напередодні німецька канцлерка зустрілася з президентом США Бараком Обамою. Сторони погодилися, що шанси на вирішення конфлікту військовим шляхом невеликі, зокрема і через те, що Росія має сильну армію. За словами Обами, майбутні дії стосовно РФ значною мірою залежать від подальших кроків Москви, а також від запланованої цього тижня зустрічі в "нормандському форматі".
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Особа, що не володіє мовою народу, на землі якого проживає, - гість або окупант, або раб цього окупанта”
Карл Маркс

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.