Аратта - На головну

6 травня 2024, понеділок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Росія не припинятиме бряцати зброєю перед НАТО

Імперія «Совок» 5022 перегляди

Опубліковано - 10.03.2015 12:57 | Всі новини | Версія для друку

Росія не припинятиме бряцати зброєю перед НАТО
Росія не припинятиме бряцати зброєю перед НАТО
Директор Департаменту загальноєвропейського співробітництва МЗС Росії Іван Солтановський стверджує, що Росія не може ігнорувати збільшення кількості навчань НАТО по периметру кордонів з РФ.

Про це повідомляють російські ЗМІ.

Він додав, що до "перезавантаження" відносин РФ і альянсу ще треба дорости".

"Коли ми бачимо збільшення числа навчань по периметру наших кордонів, просування військової інфраструктури – це вже матеріальне втілення відсутності довіри до нашої країни. Це сумно і, безумовно, враховується нашими військовими та іншими відомствами, які відповідальні за безпеку країни. Ми не можемо це ігнорувати", – сказав Солтановський.

Він заявив, що гіпотетичний вступ України в НАТО може призвести до "кардинальної зміни всієї геополітичної картини і не тільки в Європі".

"Це, безумовно, найсильніший удар по всій архітектурі безпеки в Європі. Тверезомислячі люди на Заході це розуміють", – вважає він.

Солтановський додав, що "потрібно цей антиросійський маховик зупиняти якомога швидше, тому що завжди небезпечно перейти через точку неповернення".

Тим часом у самій Росії тривають активні військові навчання.

Близько 4,5 тисяч артилеристів проводять бойові стрільби на полігонах в Кемеровській, Оренбурзькій та Челябінській областях, повідомляють ЗМІ з посиланням на повідомлення Центрального військового округу.

Військовослужбовці відпрацьовують навички стрільби з самохідних гаубиць "Мста-С", "Акація", "Гвоздика" і реактивних систем залпового вогню "Град" і "Ураган".

"На табірному зборі артилеристів ЦВО планову витрату боєприпасів на бойову підготовку збільшили більш ніж на 20 тисяч одиниць", – наголошується в прес-релізі.

Військовослужбовці готуються до масштабного тренування з управління ракетними ударами і вогнем артилерії, яке пройде в кінці березня.

Крім цього, як повідомлялося, навчання артилеристів почалися на півдні Росії, в Ставропольському краї.

Близько 500 військових при 100 одиницях озброєння відпрацьовують дії на марші, виконують нормативи з розгортання і зайняття вогневих позицій. На завершальному етапі військові проведуть бойові стрільби з самохідних гаубиць по цілях на відстані від 1,5 до 20 кілометрів.

Як повідомили в Міноборони Росії, щорічно в Збройних силах Росії проводяться близько 3500 тисяч навчань різного рівня.

У той же час ЗМІ відзначають, що "на Заході зростаюча активність ЗС РФ викликає все більше занепокоєння", на що в Міноборони відповідають, що підготовка армії і навчання – внутрішня справа Росії.

Як повідомлялося раніше, минулого тижня російський МЗС назвав "дуже і дуже тривожним сигналом" навчання кораблів НАТО в Чорному морі.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Імперія «Совок»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Розум може підказати, чого слід уникати, і тільки серце промовляє, що слід робити”
Жозеф Жубер

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.