Аратта - На головну

7 травня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в місті Батурин (Чернігівська область) 5 листопада 1702 року у генерального писаря Пилипа Орлика народився син Григор. Згодом вони будуть змушені покинути Україну. Пилип Орлик буде гетьманувати понад тридцять років, але більша частина його гетьманства пройде в еміграції. Григор Орлик стане визначним державним і військовим діячем Франції, генералом і довіреною особою короля Людовіка XV, отримає графський титул і велику кількість європейських нагород. В 1747 році Г.Орлик одружиться на Луїзі-Олені де Брюн де Дентельвіль і стане володарем значних земель у Франції. Під Парижем він буде мати замок. В середині ХХ ст. на землях, що колись належали Григору Орлику буде побудований міжнародний аеропорт “Орлі”...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У Кремлі не вважають утиском свободи слова закриття телеканалу ATR у Криму

Імперія «Совок» Регіон: Автономна республіка Крим 7170 переглядів

Опубліковано - 7.04.2015 11:49 | Всі новини | Версія для друку

У Кремлі не вважають утиском свободи слова закриття телеканалу ATR у Криму
У Кремлі не вважають утиском свободи слова закриття телеканалу ATR у Криму
У Росії здивовані «обурливими і безпідставними» заявами про утиски свободи слова у Криму та прав кримськотатарського народу через закриття єдиного у світі кримськотатарського телеканалу ATR.

Про це йдеться у заяві МЗС Росії, опублікованій у понеділок, 6 квітня.

«Глибоке здивування викликає галас, піднятий низкою зарубіжних партнерів і правозахисних організацій навколо медіахолдингу ATR, який з 1 квітня припинив теле- і радіомовлення у Республіці Крим, так як не пройшов у встановлені терміни процедуру реєстрації як російський засіб масової інформації. Спроби пояснити ситуацію, що склалася утиском свободи слова та прав кримськотатарських ЗМІ безпідставні та обурливі. Часу з травня 2014 було цілком достатньо для сумлінного і коректного оформлення всіх необхідних документів», – йдеться в заяві МЗС Росії.

У російському дипломатичному відомстві припустили, що причиною припинення мовлення телеканалу є «умисне саботування власниками медіахолдингу вимог російського законодавства».

«Закликаємо всіх, хто дійсно зацікавлений у розвитку плюралізму ЗМІ, припинити підтримку штучного нагнітання ситуації у сфері міжнаціональних відносин у Криму, де вперше кримськотатарська, українська і російська мови отримали рівноправний статус, закріплений у Конституції Республіки Крим», – заявили в російському МЗС.

До кінця березня медіа-холдингу ATR так і не вдалося зареєструватися як ЗМІ згідно із російським законодавством. Кілька разів холдинг подавав документи до «Роскомнадзору», але їх повертали назад із різних причин. Проти ночі на 1 квітня телеканал ATR, а так само і дитячий кримськотатарський телеканал «Ляле», припинив мовлення.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Імперія «Совок»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Нація або спільнота людей, що не використовуватиме свій інтелект, уважається за тварин, котрі не мають інтелекту взагалі. Таких людей можна використовувати як робочу худобу або матеріал залежно від вибору чи уподобань”
Таємна доктрина так званої «Більдерберзької групи»

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.