Аратта - На головну

5 травня 2024, неділя

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Росія воює з Україною не через НАТО

Світ навколо нас 4491 перегляд

Опубліковано - 12.05.2015 11:48 | Всі новини | Версія для друку

Росія воює з Україною не через НАТО
Росія воює з Україною не через НАТО
Путіна потрібно зупинити в Україні, інакше його доведеться зупиняти на території країн-членів НАТО.

Таку заяву зробив в інтерв’ю «Голосу Америки» колишній представник США у НАТО, а нині виконавчий директор Інституту міжнародного лідерства МакКейна, Курт Волкер. Колишній американський посадовець переконаний, що Путін продовжує ескалацію конфлікту в Україні, оскільки не бачить відповіді з боку НАТО та Європи.

Дії Росії не є відповіддю на розширення НАТО на Схід, про що заявляють у Кремлі, вважає Курт Волкер. Колишній представник США у НАТО переконаний, що Захід зіткнувся з прямою військовою агресією.

"Росія вторглася до свого сусіда, анексує території, воює, незважаючи на Будапештський меморандум, не звертаючи уваги на паризьку та нью-йоркську хартії , не звертаючи уваги на основоположний договір НАТО- Росія, і НАТО ніяк не вирішує цю кризу", - заявив Курт Волкер.

Він додає, що якщо не зупинити Росію зараз в Україні, її доведеться зупиняти далі у глибині Європи.

"Якщо ми не зміцнимо Україну, не зупинимо це захоплення та не повернемо баланс сили, цей конфлікт продовжуватиметься. У такому разі Путін відчує, що він може продовжити конфлікт, можливо, навіть у інших частинах Європи. Краще, зупинити сьогодні конфлікт в Україні, аніж зупиняти його пізніше на території НАТО", - сказав Курт Волкер.

Виконавчий директор Інституту міжнародного лідерства МакКейна вважає, що існує загроза нового наступу на Маріуполь, для створення сухопутного коридору у Крим. Путін вдасться до ескалації конфлікту з кількох причин.

"Одна з них – це допомагає підтримувати популярність Путіна вдома. Він демонструє, що бореться за справу російського націоналізму, що він успішний у захопленні території та захисту етнічних росіян. Друга причина - він вважає, що економічні санкції не є дуже серйозними, і що їх не буде збільшено. І третя причина в тому, що НАТО і Європа відкинули можливість військової відповіді на дії Росії. Москва захопила територію збройним шляхом, порушує угоди, анексує території. У Москві бачать, що ми не використовуємо жодної військової сили, щоб просто створити баланс сил і стабілізувати ситуацію", - заявив він.

Єдина річ, яка примусить Путіна зупинитися, переконаний Волкер, це неможливість приховувати реальну ціну, яка сплачує Росія: кількість загиблих та вплив санкцій на економіку Росії, а тому Україні треба допомогти обороняться, аби підняти ціну цієї війни для Путіна.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Три речі роблять націю великою і процвітаючою: плодоносний ґрунт, діяльна промисловість і легкість пересування людей і товарів”
Френсіс Бекон

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.