Аратта - На головну

2 травня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У Сімферополі поліція затримала 60 учасників кримсько-татарського автопробігу

Імперія «Совок» Регіон: Автономна республіка Крим 7171 перегляд

Опубліковано - 18.05.2015 18:38 | Всі новини | Версія для друку

У Сімферополі  поліція затримала 60 учасників кримсько-татарського автопробігу
У Сімферополі поліція затримала 60 учасників кримсько-татарського автопробігу
На автостанції «Західна» у Сімферополі співробітники силових спецпідрозділів затримали близько 60 учасників автопробігу, присвяченого Дню пам’яті жертв депортації кримськотатарського народу.

Як стало відомо, неповнолітніх учасників автопробігу поліція, за попередніми відомостями, відпустила. Решту відвезли в райвідділ на вул. Павленка.

«Автобус битком набили нашими хлопцями і повезли у райвідділ. Вантажили, як худобу», – розповів Крим.Реалії один з очевидців.

«Кому заважає наша акція? Ми просто хотіли з Сімферополя в Бахчисарай поїхати, з прапорами. Ми збиралися зустрітися, помолитися і роз’їхатися по домівках, Мабуть, ми комусь заважаємо і псуємо картинку їх «щасливого» Криму», – повідомив один з учасників автопробігу.

Рух на цій ділянці дороги, раніше заблокований автозаками, відновлено.

У кримській поліції подію не коментують.

18 травня – День пам’яті жертв депортації кримськотатарського народу з Криму. У цей день в 1944 році в Середню Азію з півострова був відправлений перший ешелон кримських татар. Всього було депортовано понад 180 тисяч осіб.

З нагоди цієї трагічної дати в мечетях Криму пройшов молебень, в кримському селищі вшановували пам’ять жертв депортації віршами.

Щорічно в Криму з нагоди річниці Дня депортації проходили масові заходи, в тому числі траурний мітинг в центрі кримської столиці. Але після анексії півострова Росією в березні 2014 року, проведення подібних акцій в центрі Сімферополя заборонили. В цьому році Меджліс кримськотатарського народу також отримав від місцевої влади відмову на проведення мітингу.

Окупаційна влада Криму заявила, що проводитиме заходи з нагоди цієї дати у «новому форматі».
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Імперія «Совок»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Є речі, котрі неможливо пояснити. Є голос, що керує нами...”
Микола Гоголь

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.