Аратта - На головну

8 травня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в селі Лемеші (Чернігівська область) на початку XVIII століття народився хлопчик Олексій Розум. У вільний від випасу корів час, він співав у сільскому церковному хорі, де був помічений, відправлений до Петербургу й згодом став графом Розумовським й вінчаним чоловіком імператриці Елизавети (щоправда без права престолонаслідування). Брат графа Кирило у 18 років (!!!) очолив петербургську академію наук, а згодом ще й став гетьманом Лівобережної України...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Президент обговорив майбутні вибори із Головою ЦВК Давидовичем. Підрахуя до Президента не викликали

Влада 5782 перегляди

Опубліковано - 3.04.2007 13:32 | Всі новини | Версія для друку

Президент обговорив майбутні вибори із Головою ЦВК Давидовичем. Підрахуя до Президента не викликали
Президент обговорив майбутні вибори із Головою ЦВК Давидовичем. Підрахуя до Президента не викликали
Президент України Віктор Ющенко провів зустріч з головою ЦВК Ярославом Давидовичем.

На початку зустрічі, передає прес-служба, Глава держави закликав керівника Центрвиборчкому дивитися на ситуацію, що склалася навколо дострокового припинення повноважень Верховної Ради і, відповідно, проведення позачергових виборів, виключно з точки зору права. «Метод її врегулювання може бути тільки демократичним», – підкреслив В. Ющенко.

На переконання Глави держави, слід зупинити «антиконституційний процес», що виник внаслідок нелегітимного шляху формування коаліції депутатських фракцій в парламенті. Головне нині «не допустити ревізію волевиявлення» громадян, підкреслив він.

«Тому зараз ми будемо діяти, щоб забезпечити волю людей, закон, забезпечити проведення демократичних виборів – спокійно, без галасу», – сказав В. Ющенко, додавши, що йдеться про надання можливості як представникам більшості, так і опозиції висловитися по суті виборів, звернутися до людей, отримати чи ні їх підтримку.

«Є політичний конфлікт між позицією і опозицією, який повинен вирішитися в чесний демократичний спосіб. Я просив би в цьому процесі триматися виключно правової площини», – наголосив Президент. Він додав, що готовий дати відповідні доручення для забезпечення виборів 27 травня.

У ході зустрічі голова ЦВК поінформував Президента про заходи, які необхідно здійснити для організації та проведення позачергових виборів. Я. Давидович висловив готовність провести вибори у визначений законом термін.

Як повідомлялося раніше, вчора вночі більшовики, від імені парламенту, скасували Постанову ВР про призначення персонального складу ЦВК і повернення на свою посаду Підрахуя-Ківалова. Проте, як зазначає більшість експертів, якщо вважати таке рішення законним, то виникає ситуація нелегітимності нинішнього депутатського складу парламенту, оскільки вибори проводилися нинішнім складом ЦВК, а відтак постнови, в тому числі про набуття нардепами повноважень - опиняються під знаком питання. Бо нелегітимний ЦВК не може проводити вибори, а тим більше - визнавати повноваження нардепів.

Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Влада»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Вони вважають життя наше забавою і житіє прибутковою торгівлею, бо кажуть, то повинно ж звідкілясь мати прибуток, бодай із зла”
Біблія

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.