Аратта - На головну

8 травня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- найдовший духовий музичний інструмент в світі - це трембіта, — конічна дерев’яна труба без бокових отворів. ЇЇ довжина може досягати чотирьох метрів. Діапазон трембіти — дві з половиною октави. Її звуки чутно більш ніж за десять кілометрів. Цей традиційний для жителів українських Карпат інструмент і досі використовується. Трембітарі сповіщають горян про важливі події. Якщо Ви включите до програми своєї подорожі один з фестивалів краю, то обов’язково познайомитеся з незвичайним інструментом.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Ситуація на фронті. Тривають бої практично на всіх напрямках

Захист держави 6046 переглядів

Опубліковано - 29.05.2015 15:27 | Всі новини | Версія для друку

Ситуація на фронті. Тривають бої практично на всіх напрямках
Ситуація на фронті. Тривають бої практично на всіх напрямках
На Маріупольському напрямку єдиним місцем бойових дій залишається с. Широкине. Активність бойовиків значно підвищилася у другій половині дня, внаслідок чого сили АТО були змушені вести вогонь у відповідь.

Водночас фактів застосування важкого озброєння з боку противника на цих рубежах оборони не зафіксовано.

На Донецькому напрямку обстановка залишається найскладнішою. Відновилися бойові дії в районі аеропорту: противник веде щільний вогонь зі 120-мм мінометів та 122-мм гармат. Також неспокійно у Мар’їнці та прилеглих територіях, зокрема наші позиції в селищі Березове Мар’їнського району протягом півгодини обстрілювалися з реактивних установок «Град». Водночас бойовики ведуть вогонь не лише по військових: вчора зранку зі 120-мм мінометів було обстріляне сел. Гранітне.

В околицях Горлівки вчора ввечері відбулася перестрілка зі стрілецької зброї а гранатометів поблизу сел. Кірове.

На Луганському напрямку ситуація дещо стабілізувалася – активність ворога знизилася. Бойові дії на цьому секторі оборони велися в районі сел. Золоте, с. Трьохізбенка, м. Щастя та смт. Станиця Луганська. Противник вів вогонь переважно з гранатометів, і завдяки ефективній обороні та веденню вогню у відповідь втрат у лавах сил АТО на цій ділянці не було. Такі дані оприлюднив сьогодні на брифінгу в УКМЦ речник Адміністрації Президента України з питань АТО полковник Андрій Лисенко.

За інформацією Державної прикордонної служби, вчора в зоні АТО зафіксовано політ 4 БПЛА.

За минулу добу внаслідок бойових дій 1 український військовослужбовець загинув, 6 – було поранено. Основні втрати сили АТО понесли в передмістях Донецька.

Також внаслідок мінометного обстрілу сел. Опитне загинув український волонтер з Львівської області.

Українські військові попередили теракт на Луганщині

28 травня у Станиці Луганській група військової контррозвідки отримала оперативну інформацію про те, що біля будівлі Пенсійного фонду терористи планують привести в дію вибухонебезпечний предмет. Теракт мав відбутися під час мирного мітингу. Бандити планували велику кількість жертв з метою налаштування місцевого населення проти української влади та армії.

Проте завдяки оперативності українських контррозвідників теракту вдалося уникнути. Вже незабаром наші сапери розмінували встановлений радіокерований фугас, зроблений з 120-мм міни.

Загалом протягом минулого тижня рятувальники вилучили та знищили, з них 44 артилерійських снаряди, 50 мінометних мін, 75 бойових гранат, 21 реактивних боєприпасів та 107 інших вибохонебезпечних предметів. Найбільшу кількість боєприпасів було знайдено у Слов’янському районі Донецької області та поблизу міста Сєвєродонецьк, що на Луганщині. Крім того, учора українські сапери знешкодили 30 боєприпасів у місті Кремінна.

28 травня о 19.00 під час руху в с. Кримське Новоайдарського району на невідомому вибуховому пристрої підірвався автомобіль ЗіЛ з військовослужбовцями. Внаслідок підриву мінно-вибухові травми отримали двоє військовослужбовців.


Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Захист держави»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Церква - скоріш лікарня для грішників, ніж музей святих”
Ебігайл Ван Берен

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.