Аратта - На головну

3 травня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Київ був найбільшим містом Європи у ХІ сторіччі, в п’ятдесят разів більшим за Лондон, в десять – за Париж. Досяг свого розквіту за Ярослава Мудрого (1010-1054 н.е.), який поріднився з королівськими родинами Франції, Норвегії, Румунії та Польщі. Німецький церковний діяч XІ століття єпископ із Саксонії Титмар Мерзебурзький у своїй «Хроніці» у 1012 - 1018 роках, характеризує Київ як «велике місто, у якому більш 400 церков, 8 ринків, незліченна кількість жителів». На початку ХІ століття теперішня столиця України мала 50 тисяч населення. Для порівняння, у Лондоні на той час мешкало 20 тисяч жителів. Німецький хроніст XІ століття Адам Бременський називав Київ «суперником костянтинопільського скіпетра, найчарівнішої прикраси Греції».
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


США не дозволять повернути радянське минуле

Світ навколо нас 3947 переглядів

Опубліковано - 22.06.2015 14:01 | Всі новини | Версія для друку

США не дозволять повернути радянське минуле
США не дозволять повернути радянське минуле
Міністр оборони США Ештон Картер заявив, що Росія намагається відновити зони зовнішньополітичного впливу, як це було за радянських часів. США і їх союзники не дозволять Кремлю відкинути їх у минуле, додав міністр.

Виступаючи у Берліні, пан Картер сказав, що союзники по НАТО готові до поліпшення відносин з Москвою, але рішення про це має прийняти саме Кремль.

"Ми не прагнемо до холодної війни з Росією, не кажучи вже про гарячу. Ми не прагнемо зробити Росію нашим ворогом. Але не треба сумніватися у тому, ми готові захистити наших союзників і міжнародні закони", - підкреслив глава Пентагону.

У ході візиту, який триватиме з 22 по 26 червня, Ештон Картер відвідає Німеччину, Естонію і Бельгію, щоб обговорити, зокрема, виклики з боку Росії, повідомив раніше Пентагон.

Перед цим пан Картер заявляв, що Сполучені Штати і їхні союзники по НАТО очікують, що напруженість у відносинах з Росією збережеться на довгий час.

На початку червня російський президент Владімір Путін виключив можливість того, що Росія нападе на НАТО.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Тільки осягнувши минуле, люди будуть здатні на пророцтва, що спрямовані в майбутнє”
Дмитро Волкогонов

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.