Аратта - На головну

2 травня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в селі Лемеші (Чернігівська область) на початку XVIII століття народився хлопчик Олексій Розум. У вільний від випасу корів час, він співав у сільскому церковному хорі, де був помічений, відправлений до Петербургу й згодом став графом Розумовським й вінчаним чоловіком імператриці Елизавети (щоправда без права престолонаслідування). Брат графа Кирило у 18 років (!!!) очолив петербургську академію наук, а згодом ще й став гетьманом Лівобережної України...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Росія є найбільшою антидемократичною силою Євразії

Світ навколо нас 4087 переглядів

Опубліковано - 23.06.2015 12:24 | Всі новини | Версія для друку

Росія є найбільшою антидемократичною силою Євразії
Росія є найбільшою антидемократичною силою Євразії
За останнє десятиліття Росія продемонструвала найбільший відхід від демократичних стандартів, ідеться в новій доповіді базованої у США неурядової організації Freedom House.

Дослідники також вказують, що інші авторитарні держави вдалися до рішучих кроків, щоб заблокувати формування нових демократій деінде в Європі та Євразії.

Здійснена російським президентом Путіним анексія Криму і підтримка сепаратистів на сході України спричинила «каскадний ефект» придушення демократії в самій Росії та спонукала аналогічні кроки режимів у сусідніх країнах.

Як розповіла автор доповіді Сільвана Габданк-Колачковська, торік руйнівний вплив Росії зріс у геометричній прогресії через «ескалацію російської агресії назовні і нових форм, яких ця агресія набула».

За словами дослідниці, наслідки придушення демократії та свободи відчувалися і в Росії, і за її кордонами. Вона вказує на переслідування інтернет-ЗМІ, опозиційних діячів і груп громадянського суспільства.

Сумнівним досягнення російської влади Сільвана Габданк-Колачковська назвала «народження нового виду російської пропаганди», коли контрольовані державою ЗМІ «поширюють дезінформацію, орієнтовану переважно на країни, які мають великі російськомовні меншини».

Дослідження Freedom House, яке має назву «Нації в перехідний період», охоплює демократичний розвиток і пов’язані з цим проблеми у 29 країнах колишнього Радянського Союзу, на Балканах і в Центральній Європі.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Все, що йде поза рами нації, це або фарисейство людей, що ітернаціональними ідеалами хотіли би прикрити свої змагання до панування одної нації над другою, або хворобливий сентименталізм фантастів, що раді би широкими “вселюдськими” фразами прикрити своє духове відчуження від рідної нації...”
Іван Франко

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.