Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У столиці сьогодні мітингували. Більшовики

Політика 6730 переглядів

Опубліковано - 4.04.2007 17:38 | Всі новини | Версія для друку

У столиці сьогодні мітингували. Більшовики
У столиці сьогодні мітингували. Більшовики
На Майдані сьогодні мітингували ті, хто вчора вважав себе владою разом із зібраними прихильниками.

За оцінкою журналістів - учасників мітингу було ледь за 10 тисяч, але ПР повідомляє про 150 тисяч.

Зі сцени виступають представники союзу молоді регіонів, СПУ та КПУ.

Серед закликів можна почути "Не дамо царювати помаранчевим". Люди не дуже жваво реагують на виступ. Частина мітингувальників присіли на навколишніх схилах, частина гуляє Майданом.

Міністр транспорту Микола Рудьковський закликав учасників мітингу на Майдані іти до секретаріату президента.

"Ідіть за нашими жінками-депутатами", - закликав Рудьковський.

Після цього колона на чолі з депутатами Тетяною Засухою, Людмилою Кириченко та Тетяною Бахтєєвою рушила вулицею Інститутською до секретаріату. Інша колона пішла по Лютеранській.

"Якщо це не допоможе, ми завтра заблокуємо Хоружівку, Конча-Заспу, де дача президента", - закликав міністр.

Станом на 14:30 колони наблизилися до секретаріату.

Рудьковський керував ходом колони. На одному з перехресть міністр скомандував демонстрантам зупинитися, сам підійшов до регулювальників і почав разом з ними регулювати дорожній рух.

Колони супроводжує автомобіль з гучномовцем, з якого звучать українські естрадні пісні.

Також з Майдану почала свій хід колона прихильників Компартії, які скандують гасло "Товариші! Батьківщина в небезпеці".

Біля огорожі Секретаріату Президента на Банковій з боку вулиці Інститутської тривають стихійні мітинги представників "Пори", УНА-УНСО та прихильників коаліції.

Представники "Пори" розташовані безпосередньо під огорожею. Між ними та прихильниками коаліції стоїть кордон міліції.

"Пористи" кричать "Всіх за грати!". Коли вони заспівали гімн України, інша частина площі притихла, а потім, виконуючи команду своїх координаторів, почала скандувати "Янукович!".

Трохи подалі біля будівлі, в якій знаходиться бюджетний комітет, помітно автобус з екіпірованим спецпідрозділом загальною кількістю 50 людей.

З іншого підходу до секретаріату з вулиці Лютеранської також присутні прихильники коаліції та народні депутати. Вони звертаються до мітингувальників у гучномовець.

Зокрема, Людмила Кириченко сказала, що взяла на мітинг Біблію і закликала президента "згадати про те, які зараз дні і не чинити антиконституційних дій".

Жінки-депутати від коаліції пройшли до секретаріату, де їм деякий час не відчиняли двері.
Станом на 9.00 ранку до Києва з різних регіонів України, у тому числі із Львівської й Івано-Франківської областей, прибули 145 автобусів з майже 4,5 тис. прихильниками Коаліції, повідомили в Центрі громадських зв’язків УМВС України в Києві.

За інформацією ЦГЗ, поки-що в Києві налічується 425 встановлених у різних місцях наметів прихильників: у Маріїнському парку - 136 наметів (близько 4 тис. осіб), у Міському парку - 119 наметів (близько 2 тис. осіб), біля Кабінету Міністрів - 18 наметів, на Майдані Незалежності, біля Стели Незалежності - 98 наметів від Партії регіонів, СПУ та КПУ, біля Головпочтамту - 38 наметів (близько 1 тис. осіб).

На даний момент близько 100 прихильників партії Регіонів також проводять мітинг біля будівлі Кабінету Міністрів проти розпуску Верховної Ради.

Учасники мітингу розташувалися з боку Маріїнського парку напроти Кабміну.

Вони тримають прапори із символікою ПР та національні прапори України.

Крім цього, вони тримають плакати з написами "Сила регіонів - гордість України", "Ющенко, по чому Україна?", а також таблички з назвами населених пунктів, звідкіля прибули мітингуючі.

На даний момент учасники мітингу слухають українські пісні.

Водночас близько 200 прихильників коаліції продовжують мітинг проти розпуску Верховної Ради на Майдані Незалежності в Києві.

На даний момент усі прихильники коаліції зібралися біля сцени в очікуванні мітингу і слухають пісні української та російської естради.

Мітингуючі розмістили на Майдані Незалежності близько 10 наметів та близько 15 стендів СПУ та 10 КПУ.

Окрім цього, на Майдані Незалежності встановлені біотуалети та чергують кілька машин Швидкої допомоги.

Раніше повідомлялося, що ніч на Майдані Незалежності пройшла спокійно.

Нагадаємо, прихильники коаліції мають намір мітингувати на Майдані Незалежності в Києві доти, поки Президент України Віктор Ющенко не скасує свій Указ про розпуск Верховної Ради, заявив депутат Київської міськради від Партії регіонів Володимир Ілатов.

У свою чергу, лідер БЮТ Юлія Тимошенко закликає своїх прихильників більше не збиратися для проведення масових акцій.

За матеріалами інформагенцій
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Політика»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Єдина країна в світі, де не викладалася в університетах історія цієї країни, де історія вважалася чимось забороненим, ворожим і контрреволюційним, — це Україна. Другої такої країни на земній кулі нема. Де ж рождатися, де плодитися дезертирам, як не у нас? Де рости слабодухим і запроданцям, як не у нас? Не вина це дезертирів, а горе. Не судить їх треба, а просить прощення і плакати за погане виховання, за духовне каліцтво у великий час. Їх не учили Батьківщині — їх учили класовій ворожнечі і боротьбі, їх не учили історії. Народ, що не знає своєї історії, є народ сліпців.”
Олександр Довженко

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.