Аратта - На головну

26 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Грузія відзначає День незалежності

Новини Сакартвело 10132 перегляди

Опубліковано - 26.05.2006 14:49 | Всі новини | Версія для друку

Сьогодні на святкування у Тбілісі зібралося близько 18-ти тисяч людей. З нагоди Дня незалежності Грузії мав пройти військовий парад, в якому братимуть участь до 18 тисяч військовослужбовців і важка техніка.

Протестні мітинги, які напередодні планувала опозиція, скасували. Про причини такого рішення Радіо Свобода повідомив лідер Консервативної партії Звіат Дзідзігурі.

“Уряд ухвалив рішення сьогодні проводити великий парад. У ньому задіяні близько 20-ти тисяч солдатів. Ми не вважаємо за потрібне сьогодні проводити акції протесту, адже у нашому МВС існують бригади смерті. Це такі бригади грузинських спільнот, які можуть повбивати людей просто на вулиці. У нас була дуже відома справа, коли 28-річного хлопця вивели з ресторану і побили так сильно, що він потім помер. Гадаю, що протестні мітинги ми проведемо у червні”, - зазначив опозиціонер Звіт Дзідзігурі.

Грузинська опозиція вимагає відставки президента Саакашвілі, розпуску парламенту та призначення нових виборів.

День незалежності в Грузії офіційно відзначають двічі – 9-го квітня та 26- го травня. Незалежність в Грузії була проголошена у 1991-му році.

За два роки до того – 9-го квітня 89-го – у столиці Грузії Тбілісі радянські війська застосували силу проти мирних демонстрантів, які вийшли на вулиці вимагати незалежності країни. Тоді загинули 20 осіб.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Новини Сакартвело»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Майбутнє відкидає свою тінь назад”
Іоганн Гете

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.