Аратта - На головну

4 травня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- у 1919-1920 роках Кам`янець-Подільський ненадовго став державним центром України - останньою столицею УНР. Сюди перемістилися Директорія та Уряд УНР. В місті постав Комітет охорони Республіки. Однак у 1920 році Червона армія розгромила війська УНР.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Путін і Олланд остаточно домовилися щодо «Містралів»

Світ навколо нас 4584 перегляди

Опубліковано - 5.08.2015 23:18 | Всі новини | Версія для друку

Путін і Олланд остаточно домовилися щодо «Містралів»
Путін і Олланд остаточно домовилися щодо «Містралів»
У Кремлі заявляють, що президенти Росії та Франції домовилися про припинення контракту на будівництво і постачання двох «Містралів».

«Президенти Росії і Франції ухвалили спільне рішення про припинення дії контракту на будівництво та поставку двох десантно-вертолітних кораблів-доків типу «Містраль», підписаного в червні 2011 року», – повідомили у Кремлі у середу, 5 серпня.

«Під час експертних переговорів, що пройшли у традиційному для російсько-французьких відносин дружньому ключі, вдалося досягти взаємоприйнятної домовленості про відшкодування російській стороні коштів, виплачених за контрактом, а також про повернення поставленого російського обладнання і матеріалів. Франція вже перерахувала згадані кошти і після повернення обладнання отримає право власності і зможе розпоряджатися обома кораблями», – зазначили у Кремлі.

Російська сторона наголошує, що вважає питання «Містралів» повністю врегульованим.

Наразі повідомлень про це від французької сторони немає.

31 липня президент Франції Франсуа Олланд заперечив повідомлення з Росії, що дві країни вже досягли домовленості про відшкодування у зв’язку з тим, що Париж не передав Москві замовлені нею два ударні вертольотоносці класу «Містраль» через її агресію в Україні. Як заявив тоді Олланд, дискусії щодо цього ще тривають, і рішення він ухвалить упродовж наступних кількох тижнів.

Франція зупинила передачу Росії замовлених нею двох ударних десантних вертольотоносців типу «Містраль» через агресію Москви в Україні. Париж заявляв, що ця передача була б можлива тільки в разі повного виконання Росією Мінських домовленостей про врегулювання на сході України. У Москві ж після хвилі погроз на адресу Парижа врешті стали говорити, що ці кораблі не так уже й потрібні Росії і що в разі зриву контракту вимагатимуть від Франції повернути вже сплачені кошти.

Сума контракту на будівництво двох таких кораблів для Росії становила, за повідомленнями, 1 мільярд 120 мільйонів євро.

Ударні десантні вертольотоносці класу «Містраль», чи, за французькою класифікацією, командно-штурмові кораблі, здатні нести 16 вертольотів, 4 десантні судна, 40 танків або до 70 бойових машин, із яких 13 танків, а також 450 бійців. Крім того, на кораблі є шпиталь майже на 60 місць. Можливість передачі Росії таких кораблів викликала великі застереження, в першу чергу в сусідів Росії, членів ЄС і НАТО – Польщі і трьох країн Балтії, а також у США.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Все, що йде поза рами нації, це або фарисейство людей, що ітернаціональними ідеалами хотіли би прикрити свої змагання до панування одної нації над другою, або хворобливий сентименталізм фантастів, що раді би широкими “вселюдськими” фразами прикрити своє духове відчуження від рідної нації...”
Іван Франко

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.