Аратта - На головну

4 травня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Київ, Берлін і Париж готові до консультацій із Москвою

Світ навколо нас 4405 переглядів

Опубліковано - 10.08.2015 23:20 | Всі новини | Версія для друку

Київ, Берлін і Париж готові до консультацій із Москвою
Київ, Берлін і Париж готові до консультацій із Москвою
Українське МЗС заявляє, що за підсумками телефонних переговорів між міністрами закордонних справ України, Німеччини та Франції сторони “висловили готовність уже найближчим часом ініціювати консультації з Російською Федерацією, щоб запобігти негативному розвитку ситуації” на Донбасі.

У понеділок президент Порошенко доручив міністру закордонних справ Павлу Клімкіну провести невідкладні консультації щодо загострення ситуації на Донбасі з представниками "Нормандської четвірки" (Україна, Росія, Франція, Німеччина).

Українська влада заявила про ескалацію після того, як Збройні сили України в ніч на понеділок відбили, як повідомило міноборони країни, танкову атаку на опорний пункт 72-ї бригади у напрямку Новоласпа-Старогнатівка.
Бойовики звинувачують у порушенні режиму припинення вогню на Донбасі та обстрілах цивільних українських силовиків.

В той самий день пан Клімкін провів телефонні переговори з керівниками МЗС Німеччини, Франції та Росії.

"За підсумками телефонних розмов з міністрами закордонних справ Німеччини та Франції було домовлено, що за результатами контактів офіційного Берліна та Парижа з Москвою будуть схвалені рішення щодо можливих подальших кроків у нормандському форматі, зокрема проведення телефонних конференцій або особистих зустрічей представників України, Німеччини, Франції та Росії", - сказано в заяві на сайті МЗС України.

Розмова з Лавровим

Раніше міністр закордонних справ України заявив, що Росія "має вжити усіх можливих заходів, щоб запобігти подальшому загостренню на Донбасі".

У понеділок пан Клімкін провів також телефонну розмову із міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим.

"В рамках виконання мінських домовленостей необхідно невідкладно розпочати реальну роботу з підготовки до проведення під моніторингом з боку ОБСЄ місцевих виборів на території окремих районів Донецької та Луганської областей", - повідомили на сайті МЗС.

Пан Клімкін додав, що "провокації у Широкиному та сьогоднішня зухвала атака підтримуваних Росією бойовиків у напрямку населеного пункту Старогнатівка є свідомими кроками, які мають на меті підірвати зусилля з реалізації ініціативи щодо відведення озброєння калібром менше 100 мм та деескалації ситуації навколо Широкиного".

Росія послідовно відкидає інформацію про те, що вона бере участь у конфлікті на Сході.

Міністерство закордонних справ Росії написало, що міністри обговорили виконання мінських домовленостей та гарантування безпеки уздовж лінії розмежування на Донбасі.

"Обговорювалися деякі проблеми, пов’язані з врегулюванням української кризи, ходом реалізації комплексу заходів з виконання мінських угод від 12 лютого цього року як в контексті підготовки конституційних перетворень та організації місцевих виборів, так і в питаннях забезпечення режиму припинення вогню ", - повідомила прес-служба міністерства закордонних справ Росії.

Як сказано, телефонна розмова відбулась з ініціативи Києва.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Коли ми не знаємо собі ціни, то чого ми варті?”
Микола Левицький

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.