Аратта - На головну

3 травня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


ЄС та ОБСЄ засудили ескалацію на Донбасі

Світ навколо нас 4605 переглядів

Опубліковано - 12.08.2015 11:42 | Всі новини | Версія для друку

ЄС та ОБСЄ засудили ескалацію на Донбасі
ЄС та ОБСЄ засудили ескалацію на Донбасі
ЄС та ОБСЄ закликали обидві сторони конфлікту на сході України до добросовісної реалізації мінських угод, вказавши на зростання кількості атак сепаратистів на позиції українських військ.

У Євросоюзі відзначили, що різке загострення ситуації на Донбасі, пов’язане з атаками проросійських сепаратистів на позиції українських збройних сил, суперечить духу і букві мінських угод. "Мінські угоди повинні бути реалізовані сумлінно, починаючи від повного спостереження за режимом припинення вогню і до реального виведення важких озброєнь", - наголошується в заяві, опублікованій у вівторок, 11 серпня, на сайті Європейської зовнішньополітичної служби.

Як приклади ескалації в документі наводяться нещодавні обстріли сепаратистами Старогнатівки, а також останні інциденти навколо Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ, включно з випадками, коли спостерігачі потрапили під перехресний вогонь в районі Щастя і Широкиного, а також підпал автомобілів СММ ОБСЄ в Донецьку. Ці дії, наголошується в заяві, "ставлять під загрозу ключову роль, яку СММ ОБСЄ грає у спостереженні та контролі за виконанням мінських угод, що є основою для сталого вирішення конфлікту при повному дотриманні незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України".

Нинішня ескалація насильства на сході України викликає тривогу і суперечить духу мінських угод, вважає чинний голова ОБСЄ, міністр закордонних справ Сербії Івіца Дачич. У заяві, опублікованій на сайті організації, він нагадав всім сторонам конфлікту про їхню відповідальність за дотримання режиму припинення вогню, а також закликав запобігти подальшим жертвам серед мирного населення.

За словами Дачича, СММ ОБСЄ спостерігає значне зростання кількості випадків порушення режиму припинення вогню в районах на схід і північ від Маріуполя. Крім того, в заяві вказується, що спостерігачі місії були у вівторок, 11 серпня, знову обстріляні на сході України. "Безпека та свобода пересування мають вирішальне значення для виконання місією її мандату. Я ще раз рішуче засуджую будь-які інциденти або дії, які перешкоджають роботі СММ", - заявив глава ОБСЄ.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Історія народу починається не з писемних згадок про нього, а з тих часів, які історична пам'ять цього народу зберегла””
Юрій Шилов

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.