Аратта - На головну

4 травня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


США підтвердили причетність до роботи контактної групи щодо Донбасу

Світ навколо нас 4887 переглядів

Опубліковано - 11.09.2015 12:52 | Всі новини | Версія для друку

США підтвердили причетність до роботи контактної групи щодо Донбасу
США підтвердили причетність до роботи контактної групи щодо Донбасу
За словами Джеффрі Пайєтта, США не є членом контактної групи з урегулювання ситуації на Донбасі, але нова посол країни в Киргизії брала участь у її роботі.

Посол США в Киргизії Шейла Гуолтні взяла участь у роботі тристоронньої контактної групи з врегулювання конфлікту на Донбасі. Про це в п’ятницю, 11 вересня, заявив посол США в Україні Джеффрі Пайєтт інформагенції "Українські новини". "Ми не учасники контактної групи, але ми залишаємося в тісному контакті з нашими українськими партнерами, а також з нашими французькими й німецькими союзниками", - наголосив Пайєтт і додав, що США підтримують роботу тристоронньої контактної групи.

Посол США також повідомив, що регулярно підтримує контакт із представником ОБСЄ в тристоронній контактній групі Мартіном Сайдіком і представником України, другим президентом Леонідом Кучмою. "Посол Шейла Гуолтні, тепер посол США в Киргизії, була основною дійовою особою із цих питань. Ми залишаємося залученими до процесу", - сказав він. Пайєтт додав, що Україна виконує мінські домовленості.

Напередодні про участь представника США у ранзі посла на засіданнях тристоронньої контактної групи повідомив президент України Петро Порошенко в інтерв’ю програмі Prime Time.

Нагадаємо, раніше президент Польщі Анджей Дуда закликав залучити до переговорів щодо врегулювання ситуації в Україні США, ЄС, сусідів України та європейські інституції.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ми захоплюємося старовиною, але живемо сучасністю ”
Овідій

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.