Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- першою Українською конституцією вважається документ «Пакти і Конституція прав і вольностей запорозького війська», складений гетьманом Пилипом Орликом у 1710 році. Історики мають різні думки щодо того, чи був цей документ Конституцією у сучасному розумінні цього слова або прогресивним твором, який випередив свій час, адже перші Конституції в Європі і США з’явилися лише за сімдесят років потому. Реальної сили Конституція Пилипа Орлика так і не набула, оскільки складалася вона на чужині та її укладачі не мали змоги повернутися в країну. Але в історії вона залишилася як оригінальна правова пам’ятка, яка вперше в Європі обгрунтовує можливість існування парламентської демократичної республіки.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У НАТО не вірять російським байкам про випадкові порушення кордонів Туреччини

Світ навколо нас 6065 переглядів

Опубліковано - 6.10.2015 13:09 | Всі новини | Версія для друку

У НАТО не вірять російським байкам про випадкові порушення кордонів Туреччини
У НАТО не вірять російським байкам про випадкові порушення кордонів Туреччини
Генеральний секретар НАТО засудив те, що російські літаки порушили повітряний простір Туреччини, і назвав це неприйнятним.

Єнс Столтенберг сказав, що Москва не дала жодних пояснень цих інцидентів, які, за його словами, "не виглядають випадковими".

У вівторок Туреччина вдруге викликала російського посла для пояснень з приводу другого порушення повітряного простору країни за два дні, після того, як ще один російський військовий літак, за даними Анкари, порушив турецький повітряний простір.

За заявою турецького міністерства закордонних справ, ще один російський літак пролетів над територією Туреччини у неділю.

Раніше посла Росії Андрєя Карлова вже викликали в турецьке МЗС для пояснень з приводу того, яким чином у повітряний простір країни потрапив російський військовий літак. На перехоплення були спрямовані два винищувачі F-16 ВПС Туреччини.

Турецький міністр закордонних справ Ферідун Сінірліоглу обговорив цей інцидент з главою МЗС Росії Сергієм Лавровим і з ключовими партнерами по НАТО.

Як стверджують в Анкарі, представники Кремля повідомили турецькій владі, що суботній інцидент був прикрою помилкою, пов’язаною з поганою погодою, і що російський літак вторгся в турецький повітряний простір всього на кілька секунд.

Офіційної реакції Москви на повторне вторгнення літака поки що не було.

Держсекретар США Джон Керрі висловив занепокоєність польотами російських літаків в турецькому повітряному просторі.

За словами пана Керрі, російський винищувач могла збити турецька авіація.

За останні кілька днів Туреччина і деякі країни Заходу кілька разів виступали із засудженням військового втручання Росії у сирійський конфлікт на боці президента Башара Асада.

Президент Туреччини Реджеп Ердоган заявив, що дії Москви в Сирії помилкові, і ця помилка, за його словами, призведе до подальшої ізоляції Росії.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Уряди, в яких висловлюються протилежні міркування, придатні, доки царює мир”
Наполеон

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.