Аратта - На головну

25 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- українська мова посіла друге місце в світі за мелодійністю після італійської. Також її визнали третьою найкрасивішою мовою в світі за такими критеріями, як фонетика, лексика, фразеологія та побудова речень після французької та перської мов на мовному конкурсі, що пройшов у Парижі в 1934 році...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Парламент почав впорядковувати фінансування політичних партій

Влада 7193 перегляди

Опубліковано - 8.10.2015 19:44 | Всі новини | Версія для друку

Парламент почав впорядковувати фінансування політичних партій
Парламент почав впорядковувати фінансування політичних партій
Верховна Рада більшістю голосів підтримала у другому читанні та в цілому законопроент №2723а «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запобігання і протидії політичній корупції».

«За» проголосували 229 нардепів.

Ухвалений документ встановлює розміри внесків на фінансування політсил та обмежує можливості однієї особи (особисто або через контрольовані установи) вносити гроші на користь партії.

Також закон зобов’язав партії та кандидатів на виборах публікувати фінасові звіти про кампанію не пізніше чотирьох днів до дня голосування для надання можливості виборцям ознайомитися з такими звітами.

Також партії почнуть фінансувати з держбюджету. Згідно норм закону, право на таке фінансування отримають партії, які отримали щонайменше два мандати на останніх парламентських виборах.

«За рахунок коштів Державного бюджету України фінансується статутна діяльність політичних партій, не пов’язана з їхньою участю у виборах народних депутатів України, виборах Президента України і місцевих виборах, а також відшкодовуються витрати політичних партій, пов’язані з фінансуванням їхньої передвиборної агітації під час чергових та позачергових виборів народних депутатів України», – йдеться у тексті законопроекту.

За словами автора законопроекту Сергія Лещенка, фінансування партій обійдеться кожному громадянину у «60 копійок на рік».
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Влада»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Державне думання для українського хама чуже і незрозуміле”
В‘ячеслав Липинський

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.