Аратта - На головну

29 квітня 2024, понеділок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- гетьман Петро Дорошенко останні двадцять років свого довгого й бурхливого життя прожив у почесному засланні в Росії. Був Вятським воєводою. Отримав від російського царя в маленькому містечку Яропольче (Волоколамський повіт поблизу Москви) помістя - 1000 дворів і пенсію в 1000 карбованців. Там же він і помер 9 листопада 1698 року, де і був похований. Був тричі одружений, мав двох дочок і трьох синів. Його правнучкою, по лінії останнього шлюбу з Агафією Єропкиною, була .... дружина Олександра Пушкіна – Наталя Гончарова...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Президент Ющенко не виключає, що термін виборів може бути перенесено. Якщо більшовики виконають 15 пунктів компромісу

Влада 6059 переглядів

Опубліковано - 11.04.2007 10:32 | Всі новини | Версія для друку

Президент Ющенко не виключає, що термін виборів може бути перенесено. Якщо більшовики виконають 15 пунктів компромісу
Президент Ющенко не виключає, що термін виборів може бути перенесено. Якщо більшовики виконають 15 пунктів компромісу
Президент України Віктор Ющенко сформулював 15 позицій для компромісу, який сьогодні розглядається прем’єрською командою.

Він також сказав, що для призначення позачергових президентських виборів немає підстав.

Про це повідомив Президент на зустрічі з іноземними ЗМІ.Зокрема, відповідаючи на запитання чи може відбутись перенесення терміну виборів Ющенко зауважив, що вчора зранку зустрічався з прем’єр-міністром і сформулював план дій, який складається з 15-ти пунктів і покликаний врегулювати ситуацію.

Ющенко зазначив, що вони з Януковичем домовились не оприлюднювати цей план поки на робочому рівні сторони не обміняються позиціями. За інформацією Президента, після цієї розмови Янукович збирав свою політраду і вони обговорювали ці пропозиції.

За словами Ющенка, ці пропозиції складаються з трьох розділів. Перший розділ полягає у формулюванні спільної оцінки тих процесів, які призвели до парламентської кризи, а також до вироблення солідарної позиції відносно до ряду правових питань, в тому числі і до указу президента про розпуск парламенту.

Другий блок, за словами Ющенка, носить змістовний характер. "Це суть компромісів, які потрібно прийняти в контексті дії указу", - сказав він. Також необхідно ухвалити ряд законів та рішень, які відновлять баланс влади, систему противаг, а також виробити механізми, які б унеможливили повторення ситуації з формуванням неконституційної більшості, або просто заявити про готовність це зробити.

До третього блоку Ющенко відніс необхідність відновлення консультацій в рамках провідних парламентських сил. Зокрема, представників проурядової коаліції та опозиції. Президент підкреслив, що політичні сили мають долучитись до процесу формування плану врегулювання, оскільки вони мають його потім виконувати.

Крім того, глава держави зазначив, що для призначення дострокових президентських виборів немає підстав: "Я лише знаю одне, що Конституція передбачає чотири обставини, коли можна говорити про дострокові вибори (Президента). На щастя, жодної з чотирьох передбачених Конституцією обставин в Україні немає. Я кажу, перш за все про те, що Президент живий, що він здоровий, що Президент не злочинець, і у відставку я не подавав".

Президент також допустив, що термін проведення позачергових парламентських виборів може бути змінений.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Влада»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Церква - скоріш лікарня для грішників, ніж музей святих”
Ебігайл Ван Берен

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.