Аратта - На головну

5 травня 2024, неділя

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- найдовша печера на Україні носить назву «Оптимістична» і знаходиться на Поділлі - це гіпсова печера на глибині 20 м, протяжністю понад 230 км. Вхід до неї розташований поблизу села Королівка Борщівського району Тернопільській області. Це найдовша гіпсова печера у світі і друга за протяжністю, - вона поступається лише Мамонтовій печері в США...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


ЦРУ має інформацію про підготовку нових терактів

Світ навколо нас 7096 переглядів

Опубліковано - 17.11.2015 12:58 | Всі новини | Версія для друку

ЦРУ має інформацію про підготовку нових терактів
ЦРУ має інформацію про підготовку нових терактів
Директор Центрального розвідувального управління США Джон Бреннан попереджає, що бойовики екстремістського угруповання «Ісламська держава», які взяли на себе відповідальність за теракти в Парижі, можуть готувати й інші схожі напади.

За словами Бреннана, у той час як бойовики «неминуче» будуть намагатися знову здійснити подібні атаки, йому «не здається неминучим, що вони досягнуть успіху».

Бреннан виступив 16 листопада на конференції з безпеки, організованій Центром стратегічних і міжнародних досліджень у Вашингтоні. Директор ЦРУ сказав, що запобігання будь-яким потенційним змовам може виявитися важкою справою, бо в Європі служби розвідки і безпеки серйозно перевантажені, намагаючись відстежувати сотні екстремістів, які повернулися додому після бойових дій в Сирії й Іраку.

Американська і європейська розвідслужби не підтвердили заяви угруповання «Ісламська держава» про відповідальність за теракти в Парижі, водночас Бреннан заявив, що ці напади, а також авіакатастрофа російського літака в Єгипті «мають ознаки» причетності ісламістів.

Угруповання «Ісламська держава» взяло на себе відповідальність за напади в Парижі 13 листопада, внаслідок яких загинули, за даними на цей час, 129 людей і ще понад 350 поранені, багато з них критично.

Минулого тижня воно також погрожувало й новими терористичними актами проти Росії через те, що вона вступила у війну в Сирії на боці режиму президента Башара аль-Асада.

Перед тим єгипетський відділок цього ж угруповання оголосив, що то він влаштував вибух у російському пасажирському літаку, що летів із Єгипту до Росії, 31 жовтня, внаслідок чого в ньому загинули 224 людини.

Вранці 17 листопада російська сторона визнала, що причиною аварії російського літака над Синайським півостровом 31 жовтня став теракт.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Всяке партійне збіговисько складається із неуків і негідників”
Наполеон

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.