Аратта - На головну

26 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Українці назвали причину агресії Росії

Громадська думка 13872 перегляди

Опубліковано - 1.12.2015 19:36 | Всі новини | Версія для друку

Українці назвали причину агресії Росії
Українці назвали причину агресії Росії
Основною причиною російсько-українського конфлікту 46,7% опитаних вважають намагання України вийти з-під впливу Росії та її спроби утримати Україну у сфері свого впливу.

Такі дані опитування, проведеного Центром Разумкова з 6 по 23 листопада 2015 року, сьогодні оприлюднено на брифінгу.

Також 38,4% вважають, що причиною є неприйняття Росією євроінтеграційного курсу України, 35,4% - неприйняття Росією України як самостійної, суверенної держави з незалежною зовнішньою політикою, 30,3% - загроза для Росії можливого вступу України до НАТО.

56,5% опитаних вважають, що не слід робити жодних поступок Росії та сепаратистам, а з часом відновити контроль над всією територією, навіть якщо це вимагає значних втрат. При цьому не погоджується з такою думкою лише 25,6%. Також 67,9% не погоджуються з тим, що слід відмовитись від претензій стосовно незаконної анексії та визнати російський статус Криму.

65,4% опитаних не вважають, що слід відмовитись від намірів вступу до ЄС та будь-яких інших рішень, що можуть спровокувати Росію.

В той же час знизилася до 34,5% (у серпні 2015 року - 40,5%) тих, хто підтримує надання Україні летальної зброї західними партнерами. Експерти Центру Разумкова не виключають, що це може бути пов’язано з тим, що зменшилась інтенсивність бойових дій на Донбасі.

53% опитаних вважають недостатньою міжнародну допомогу Україні у боротьбі з російською агресією. Лише 15,9% опитаних вважають її суттєвою.

Опитано 2008 респондентів у всіх регіонах, крім окупованих районів Донбасу та Криму.

Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3% з ймовірністю 0,95.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Громадська думка»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Коли ж ви гризете та їсте один одного, то глядіть, щоб не знищили один одного!”
Біблія

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.