Аратта - На головну

4 травня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Туреччина депортувала з країни російських пропагандистів

Світ навколо нас 5811 переглядів

Опубліковано - 8.12.2015 19:19 | Всі новини | Версія для друку

Туреччина депортувала з країни російських пропагандистів
Туреччина депортувала з країни російських пропагандистів
Туреччина депортувала з країни знімальну групи телеканалу “Росія 1”.

Про це повідомляє сайт МЗС РФ.

"7 грудня члени знімальної групи програми "Спеціальний кореспондент" телеканалу "Росія 1" були затримані в прикордонній з Сирією провінції Хатай на південному сході Туреччини в момент, коли вони прямували в сусідню провінцію Газіантеп. Затримання здійснили невідомі особи, одягнені в цивільне, які на законну вимогу журналістів відмовилися представитися і пред’явити свої документи. Російську знімальну групу привезли в поліцейський відділок, де повідомили про рішення депортувати їх з Туреччини на підставі, як було заявлено, "порушення правил діяльності іноземних журналістів в Турецькій Республіці", - йдеться у повідомленні.

"Турецькі власті відмовилися дати роз’яснення представникам посольства Росії в Туреччині, які контактували зі знімальною групою незабаром після її затримання. Рішуче засуджуємо неправомірні дії турецької влади. Таке ставлення до представників ЗМІ є абсолютно неприйнятним", - наголосили в МЗС РФ.

"Виникає питання, які саме "правила" були порушені російськими журналістами? Складається враження, що в Анкарі злякалися викриття кореспондентами телеканалу "Росія 1" незручних для уряду фактів про здійснення в районі турецько-сирійського кордону незаконної діяльності", - заявили у відомстві.

Крім того, в Москві вважають цей випадок "показовим у світлі низки порушень в Туреччині прав місцевих та іноземних ЗМІ".

Нагадаємо, відносини між країнами охололи після збиття на турецько-сирійському кордоні російського бомбардувальника Су-24. Туреччина заявила, що літак порушив її повітряний простір, Росія це спростовує. Першим кроком у відповідь стало посилення Росією контролю за поставками товарів з Туреччини. Згодом уряд Росії опублікував перелік турецьких товарів, які віднині заборонено ввозити в Росію через санкції проти Туреччини.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ваша так звана релігія діє як опій: вона заманює і приглушує болі замість того, щоб надати сили”
Новаліс

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.