Аратта - На головну

30 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- свій шлях до Місяця радянський «Луноход» розпочав в Україні. Для підготовки команди, що ним керувала, та для випробовувань самого апарата в кримських горах під Сімферополем було створено спеціальний «місяцедром». У 70-х на Місяць було запущено всього два «трактори» — «Луноход-1» та «Луноход-2». Під час виконання місячної місії «трактористи» теж знаходилися в Криму — у центрі керування в селищі Шкільне. Пізніше зі Шкільного керували роботою космічних кораблів «Союз», брали участь у здійсненні першої міжнародної стиковки «Союз»-«Аполон», відстежували перший, і єдиний, політ радянського «човника» «Буран». Після проголошення незалежності України центр у Криму було майже повністю знищено...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Спостерігачі ОБСЄ виявили у Комінтерновому свіжі сліди танків та БМП

Світ навколо нас 5716 переглядів

Опубліковано - 25.12.2015 16:22 | Всі новини | Версія для друку

Спостерігачі ОБСЄ виявили у Комінтерновому свіжі сліди танків та БМП
Спостерігачі ОБСЄ виявили у Комінтерновому свіжі сліди танків та БМП
Місія ОБСЄ змогла потрапити до Комінтернового, але бойовики обмежували свободу їхнього пересування. Спостерігачі в результаті не виявили фактів порушення режиму “тиші”, але побачили слуди бронетехніки.

Бойовики самопроголошеної "Донецької народної республіки" ("ДНР") обмежували дії патруля Спеціальної моніторингової місії Організації з безпеки і співробітництва в Європі (СММ ОБСЄ) під час відвідування ним Комінтернового. Про це повідомляється у звіті місії, опублікованому у четвер, 24 грудня, на сайті організації.

Зазначається, що 24 грудня зранку спосетрігачі прибули в селище. "За останні два дні СММ намагалася дістатися селища, щоб перевірити повідомлення про присутність там озброєних членів "ДНР", але була не в змозі це зробити з міркувань безпеки та через обмеження свободи свого пересування з боку озброєного персоналу", - наголошується у звіті.

За словами представників місії, бойовики не дозволяли представникам ОБСЄ виходити за межі головної вулиці, "посилаючись на можливий снайперський вогонь". Але навіть на головній вулиці спостерігачі побачили "численні свіжі сліди гусениць, які відповідають бойовим машинам піхоти та танкам".

П’ять місцевих жителів у присутності бойовиків повідомили спостерігачам, що представники "ДНР" увійшли в селище 22 грудня, а покинули його рано вранці 24 грудня, зазначається у звіті. За словами представників місії ОБСЄ, під час перебування у Комінтерновому вони не помітили жодних озброєних осіб чи самого озброєння, за винятком бойовиків, які їх супроводжували. Також представники СММ заявили, що не спостерігали слідів порушення режиму припинення вогню.

Раніше прес-центр АТО заявляв, що до Комінтернового, яке розташоване в буферній зоні, зайшли бойовики з п’ятьма танками та вісьмома БТР і БМП. 24 грудня в штабі АТО повідомили, що бойовики вивели із селища озброєння, але самі переховуються у місцевих жителів та готують провокацію.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Якщо народ позбавити його історії, то через покоління він перетвориться на натовп, а ще через покоління ним можна буде управляти ”
Йозеф Геббельс

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.