Аратта - На головну

4 травня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- найдовша печера на Україні носить назву «Оптимістична» і знаходиться на Поділлі - це гіпсова печера на глибині 20 м, протяжністю понад 230 км. Вхід до неї розташований поблизу села Королівка Борщівського району Тернопільській області. Це найдовша гіпсова печера у світі і друга за протяжністю, - вона поступається лише Мамонтовій печері в США...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Путін затвердив нову стратегію нацбезпеки Росії

Імперія «Совок» 5937 переглядів

Опубліковано - 31.12.2015 21:03 | Всі новини | Версія для друку

Путін затвердив нову стратегію нацбезпеки Росії
Путін затвердив нову стратегію нацбезпеки Росії
Президент Росії Владімір Путін затвердив нову стратегію розвитку національної безпеки його країни, підписавши указ про це.

Основними цілями стратегії визначені: зміцнення оборони, національної злагоди, підвищення рівня життя, конкурентоспроможності російської економіки, а також закріплення за Росією «статусу однієї з провідних світових держав».

Обґрунтуванням цієї стратегії названо становище Росії в сучасному світі. На думку Путіна, Росія зміцнила свої позиції в «поліцентричному світі, що формується».

Стан економіки Росії її президент охарактеризував словами, що вона «зберегла здатність до зміцнення свого потенціалу».

Російський керівник знову заявив, що розширення НАТО загрожує національній безпеці його країни.

Крім того, він вважає, що на реалізацію інтересів Росії негативно впливає позиція Заходу, яка, на його думку, полягає в «протидії інтеграційним процесам» за планами Москви та «створенні осередків напруженості».

Зміну влади в Україні Путін вкотре назвав «антиконституційною», заявивши, що після революції ця країна стала «осередком нестабільності в Європі», поряд із «вогнищами напруженості» на Близькому і Середньому Сході, Південній Азії та Корейському півострові.

При цьому Росія, як стверджує Путін, «діє в рамках міжнародного права», а основними її інструментами в досягненні цілей він назвав «правові інструменти», дипломатію і миротворчість.

Підвищенню «обороноздатності» і «державної безпеки» в затвердженій указом Путіна стратегії присвячені 17 пунктів, іще понад 20 – так званій стратегічної стабільності і, в основному, відносинам Росії з Заходом та іншими країнами світу. При цьому поліпшенню рівня життя громадян присвячені 4 пункти стратегії, економіці 11, науці та освіті – 4, охороні здоров’я – 5, культурі – 8, екології – 4.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Імперія «Совок»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Коли хоч в невеличкій частині народу жевріє ідея незалежності, коли хоч частина народу має змогу виявляти волю нації, то це ліпше, ніж коли нидіє цілий мозок нації в рабстві, атрофуючи в цілій нації волю до самостійного життя”
Дмитро ДОНЦОВ

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.