Аратта - На головну

6 травня 2024, понеділок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Кремль намагається підірвати імідж Меркель через її жорсткість в українському питанні

Світ навколо нас 4737 переглядів

Опубліковано - 2.02.2016 14:06 | Всі новини | Версія для друку

Кремль намагається підірвати імідж Меркель через її жорсткість в українському питанні
Кремль намагається підірвати імідж Меркель через її жорсткість в українському питанні
Керівництво Німеччини впевнене, що Росія намагається підірвати довіру громадськості до канцлера Ангели Меркель, використовуючи для цього тему мігрантів.

Про це заявляють високопоставлені джерела Reuters в уряді Німеччини.

Як зазначається, це також пов’язано з тим, що Меркель займає жорстку лінію в українському питанні. Таким чином, Москва сподівається дестабілізувати Європу і створити вакуум, в якому зможе проектувати свій вплив.

«Йдеться про спробу Росії посилити розкол в Євросоюзі і працювати з антиєвропейськими правими популістськими партіями», – заявив один зі співрозмовників агентства.

На думку іншого джерела, Москва націлилася на Німеччину як на найсильнішого і найстабільнішого члена Євросоюзу, щоб його послабити. «Звичайно, в інтересах російського уряду послабити Меркель як лідера цієї країни», – сказав він.

Ще один співрозмовник Reuters підкреслив, що «ЄС не може дозволити третім країнам розколоти союз».

Проведене минулого тижня опитування громадської думки показало, що 40% німців хотіли б відставки Меркель через її політику щодо біженців, нагадує Reuters. За минулий рік в Німеччину прибули 1,1 млн мігрантів, після того як канцлер оголосила політику відкритих дверей для біженців з Іраку та Сирії.

Як відзначає Reuters, в Берліні викликало заклопотаність втручання Москви в так звану справу Лізи Ф., 13-річної російськомовної мешканки Берліна, яка заявила, що її нібито викрали і згвалтували чоловіки «південної» зовнішності.

Берлінська поліція заявила, що слідство не знайшло ознак викрадення чи зґвалтування в цій справі. Представник берлінської прокуратури Мартін Штельтнер розповів, що за допомогою розшифровки даних з мобільного телефону вдалося встановити, що Ліза Ф. провела ніч у свого 19-річного знайомого, побоюючись повертатися додому через шкільних проблем.

Мати потерпілої Світлана Ф. продовжувала наполягати на версії викрадення, розповівши телеканалу Spiegel TV, що її дочка повернулася додому з роздряпаним обличчям, без грошей, рюкзака і футболки. За її словами, Лізу довелося помістити в психіатричну клініку через поганий стан.

Міністр закордонних справ Росії Сєргєй Лавров пов’язав інцидент із «дівчинкою Лізою» з проблемою мігрантів. «Сподіваємося, що не буде випадків, як із нашою дівчинкою Лізою в Німеччині. Ми працюємо з адвокатом її родини. Ясно, що дівчинка абсолютно не добровільно зникала на 30 годин. Розраховуємо, що проблеми з мігрантами не будуть політкоректно залаковані », – сказав він.

Глава німецького МЗС Франк-Вальтер Штайнмайєр назвав слова Лаврова втручанням у внутрішні справи Німеччини, закликавши не використати інцидент з Лізою «для політичної пропаганди».
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Людина – це духовна істота. Саме тепер на часі звернення до традицій і духовності рідного народу. Чесність, щирість, мудрість – ось що вимагається від нових людей України. Потрібна Нова Січ – Духовна Січ! ”
О.Бердник, український філософ і письменник, засновник Української Духовної Республіки

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.