Аратта - На головну

26 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Європарламент ухвалив резолюцію про порушення прав людини в Криму

Світ навколо нас Регіон: Автономна республіка Крим 5989 переглядів

Опубліковано - 4.02.2016 15:36 | Всі новини | Версія для друку

Європарламент ухвалив резолюцію про порушення прав людини в Криму
Європарламент ухвалив резолюцію про порушення прав людини в Криму
Європейський парламент констатує суттєве звуження прав людини у Криму після незаконної анексії Криму і називає ситуацію на півострові “безпрецедентною”.

Також Європарламент засудив "мілітаризацію Криму" і погрози Росії розмістити ядерну зброю на півострові, що, на думку європарламентарів, становить "значну загрозу для регіональної, європейської та глобальної безпеки". Європарламент вкотре закликав Росію вивести війська із Криму і Східної України.

4 лютого Європарламент ухвалив резолюцію "Ситуація із правами людини в Криму, зокрема, кримських татарів". "За" проголосувало 472 депутати, "проти" - 79, утрималися - 33.

Документ вказує на "серйозні труднощі та дискримінацію людей, які відмовилися взяти російське громадянство після анексії Криму, в усіх сферах політичного, соціального та економічного життя".
У резолюції також ідеться про обмеження доступу до Криму для представників ОБСЄ, ООН і Ради Європи, правозахисних неурядових організацій та незалежних журналістів.

"Європарламент знову заявляє про свою рішучу відданість суверенітету і територіальній цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів і засуджує незаконну анексію Росією Кримського півострова", - ідеться у документі.

Європарламент вкотре наголошує, що відновлення українського контролю над півостровом є однією з передумов для відновлення співпраці з Російською Федерацією, в тому числі для призупинення запроваджених санкцій.

Згідно із висновком Європарламенту, найбільше утисків зазнають кримські татари.

"Згідно з нормами міжнародного права, татари як корінний народ Криму мають право зберігати і зміцнювати свої політичні, правові, економічні, соціальні та культурні інституції", - ідеться у документі.

Європарламент закликав російську і "де-факто місцеву владу" провести ефективне, неупереджене і прозоре розслідування усіх випадків зникнень, катувань і порушень прав людини правоохоронними органами Криму, починаючи із лютого 2014 року.

Європарламент також закликає звільнити "незаконно затриманих у Криму" Олега Сенцова, Олександра Кольченка, Ахтема Чийгоза, Мустафу Дегерменджі, Алі Асанова, які були арештовані за мирний протест проти окупації, і гарантувати їх безпечне повернення в Україну.

У резолюції євродепутати закликають місцеву владу відповідно до міжнародного гуманітарного права надавати безперешкодний доступ у Крим для представників міжнародних інститутів та незалежних експертів з ОБСЄ, Організації Об’єднаних Націй та Ради Європи.

У документі вітається українська ініціатива щодо створення міжнародного переговорного механізму з відновлення українського суверенітету над Кримом у форматі "Женева плюс", який має включати безпосередню взаємодію ЄС.

"Європарламент підтримав створення формату Женева+. Важливе рішення на шляху до деокупації українського Криму", - написав у своєму Twitter президент Петро Порошенко.

Він також подякував євродепутатам за ухвалення резолюції.

"Вдячні за резолюцію Європарламенту про порушення прав людини в Криму. Злочини окупаційної влади не приховати", - написав президент.

Минулого тижня у Криму працювала місія Ради Європи, яка також вивчала ситуацію із правами людини на півострові. Її звіт ще не оприлюднений.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Релігія це зітхання пригнобленої тварі, серце безсердечного світу, подібно до того як вона - дух бездушних порядків. Релігія є опіум народу ”
Карл Маркс

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.