Аратта - На головну

30 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в місті Батурин (Чернігівська область) 5 листопада 1702 року у генерального писаря Пилипа Орлика народився син Григор. Згодом вони будуть змушені покинути Україну. Пилип Орлик буде гетьманувати понад тридцять років, але більша частина його гетьманства пройде в еміграції. Григор Орлик стане визначним державним і військовим діячем Франції, генералом і довіреною особою короля Людовіка XV, отримає графський титул і велику кількість європейських нагород. В 1747 році Г.Орлик одружиться на Луїзі-Олені де Брюн де Дентельвіль і стане володарем значних земель у Франції. Під Парижем він буде мати замок. В середині ХХ ст. на землях, що колись належали Григору Орлику буде побудований міжнародний аеропорт “Орлі”...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Президент Ющенко знайшов розуміння у Єврокомісії

Влада 5779 переглядів

Опубліковано - 17.04.2007 16:35 | Всі новини | Версія для друку

Президент Ющенко знайшов розуміння у Єврокомісії
Президент Ющенко знайшов розуміння у Єврокомісії
Президент України Віктор Ющенко сьогодні у Брюсселі провів зустріч із Головою Європейської Комісії Хосе Мануелем Баррозу.

Глава держави поінформував співрозмовника про політичну ситуацію в Україні. Також мова йшла про відносини України і Європейського Союзу.

«Україна знайде демократичну відповідь на цей виклик», – сказав В. Ющенко під час спільної прес-конференції після закінчення зустрічі, говорячи про урегулювання політичної кризи в нашій державі. За його словами, політичні сторони вже сьогодні наблизилися до компромісів у багатьох питаннях, серед яких – необхідність прийняття закону про опозицію, змін до Закону про Кабінет Міністрів, законодавче затвердження положень Універсалу національної єдності, створення єдиної Конституційної комісії. «Невід’ємним компонентом виходу з кризи є проведення дострокових парламентських виборів, – наголосив Президент, додавши, що сьогодні в Україні всі політичні сили йдуть у напрямку такого компромісу.

Характеризуючи політичну ситуації в Україні, Віктор Ющенко сказав: «Україна живе демократичним життям». Він відзначив, що на виклики, які трапляються на цій дорозі, необхідно знайти правові та політичні рішення. При цьому Глава держави підтвердив свою позицію, що силовий варіант розв’язання кризи в Україні неможливий.

В. Ющенко нагадав, що суттю парламентської кризи є неконституційний спосіб формування більшості у Верховній Раді. Він наголосив, що Основний Закон не передбачає індивідуального членства народних депутатів у коаліції. «Така дорога веде до ревізії результатів парламентських виборів, що відбулися минулого року», – сказав він, наголосивши, що це, в свою чергу, призводить до узурпації влади і загрози конституційному ладу України.

Відповідаючи на запитання журналістів щодо ролі Конституційного Суду України у вирішенні кризи, Президент висловив упевненість, що «будь-яке рішення Конституційного Суду визнає будь-яка сторона конфлікту». При цьому, на переконання Глави держави, існує ряд нюансів за межами компетенції КС, які потрібно вирішити політичними методами.

Зі свого боку, Хосе Мануель Баррозу наголосив, що за умов демократії вихід зі складної політичної ситуації не може бути виключно політичним, а має також базуватися на Конституції і законі. «Але завжди можна знайти гнучке рішення і дійти згоди у таких питаннях саме політичними методами», – сказав він.

Голова Європейської комісії відзначив, що в Європі пильно стежать за розвитком ситуації в Україні. «Наше послання до України і українського народу: ми підтримуємо демократію і стабільність в Україні». Він закликав українських лідерів до пошуку рішень, зважаючи на верховенство права і демократичні засади.

Крім того, Х.-М. Баррозу відзначив, що під час зустрічі йшлося про нову розширену угоду між Україною та ЄС. «Гадаю, що відносини Європейського Союзу з Україною ставатимуть дедалі ближчими, і в недалекому майбутньому всі труднощі будуть вирішені», – наголосив він.

Голова Європейської Комісії також побажав Україні та Польщі успіху під час конкурсу за право приймати фінальну частину чемпіонату Європи у 2012 році з футболу.

У зустрічі взяли участь міністр закордонних справ України Арсеній Яценюк, заступник Глави Секретаріату Президента України Олександр Чалий, Представник України при Європейських Співтовариствах Роман Шпек.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Влада»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Якщо народ позбавити його історії, то через покоління він перетвориться на натовп, а ще через покоління ним можна буде управляти ”
Йозеф Геббельс

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.