Аратта - На головну

29 квітня 2024, понеділок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Українська розвідка фіксує перекидання російських важких озброєнь на передову

Захист держави 6750 переглядів

Опубліковано - 19.02.2016 15:37 | Всі новини | Версія для друку

Українська розвідка фіксує перекидання російських важких озброєнь на передову
Українська розвідка фіксує перекидання російських важких озброєнь на передову
Ситуація в зоні проведення АТО характеризується інтенсивним вогневим впливом противника на підрозділи наших військ.

Про це повідомляє Головне управління розвідки МО України.

Протягом доби здійснено 55 обстрілів зі стрілецької зброї, гранатометів та 82-мм мінометів, з них: один – Богуславське (Сєверодонецький напрямок); 18 – Луганське, Зайцеве, Майорськ, Новгородське (Слов’янський напрямок); 33 – Авдіївка, Опитне, Піски, Мар’їнка (Донецький напрямок); один – Богданівка (Волноваський напрямок); два – Старогнатівка, Чермалик (Маріупольський напрямок).

Українською стороною надана інформація представникам Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ про наявність танків, артилерійських систем калібром понад 100-мм, САУ, 120-мм мінометів та 122-мм РСЗВ “Град” у районах Донецьк, Горлівка, Роздольне, Оленівка та Ювілейне.

Продовжується нарощування угрупування збройних сил Російської Федерації на тимчасово окупованих територіях Донбасу. 17 лютого ц.р. зафіксовано перекидання озброєння та бойової техніки, боєприпасів, паливно-мастильних матеріалів та особового складу 1 і 2 АК до населених пунктів:

Горлівка: шість тягачів з танками Т-72;

Сніжне: три БТР, чотири танки, три 122-мм РСЗВ “Град”, дві САУ та два вантажних автомобілі з гарматами на причепах;

Щастя: вісім танків, 12 бойових броньованих машин, 30 вантажних автомобілів;

Металіст (на північ від м.Луганськ): вісім вантажних автомобілів з особовим складом та трьома гарматами на причепах, два паливозаправники;

Вергулівка (на північ від м.Дебальцеве): цивільним автотранспортом (з російськими номерними знаками) – боєприпасів до 82-мм та 120-мм мінометів для поповнення боєзапасів передових підрозділів 7 окремої мотострілецької бригади (Дебальцеве) 2 АК.

Триває комплексна перевірка комісією Центру територіальних військ Південного ВО ЗС РФ російських підрозділів на тимчасово окупованій території Донбасу. Під час роботи комісії в 9 окремому мотострілецькому полку (Новоазовськ) 1 АК, командир полку полковник ЗС РФ Бондарєв Дмітрій Євгєньєвіч (за документами прикриття – Коваленко Євгєній Дмітрієвіч), стався факт суїциду. 18 лютого ц.р. командир взводу лейтенант Дехтярьов Борис Алєксандровіч вчинив самогубство, підірвавши гранату в розташуванні підрозділу. В результаті вибуху він загинув, ще три військовослужбовця ЗС РФ було поранено.

Обстановка на тимчасово окупованій території АРК

На тимчасово окупованій території Автономної республіки Крим збільшується кількість відкритих протестів населення проти бездіяльності влади в соціально-економічній сфері. Більше 350 тис. жителів півострова виступили з різкими заявами з приводу вкрай незадовільного забезпечення продовольством, ліками, електроенергією, теплом та водою при надзвичайно високих цінах та різкому росту безробіття.

Особливе обурення мешканців півострову викликає потурання з боку Кремля діяльності російських колекторських агентств, які нахабно та брутально вибивають борги в т.ч. за “послуги” ЖКГ.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Захист держави»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

У нашого Українського народу існує повір’я, що від тих батьків, які не дотримуються звичаїв, родяться діти, що стають вовкулаками. Вовкулака, бувши в людській постаті, до церкви не ходить, з людьми не вітається і звичаїв людських не знає”
Олекса Воропай

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.