Аратта - На головну

4 травня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


«Український тиждень» у Європарламенті

Світ навколо нас 4828 переглядів

Опубліковано - 29.02.2016 16:56 | Всі новини | Версія для друку

«Український тиждень» у Європарламенті
«Український тиждень» у Європарламенті
Європарламент матиме «український тиждень»: депутати їдуть до Брюсселя, щоб обговорити, як реформувати роботу Верховної Ради.

Починаючи з понеділка і до середи європейським політикам нагадають у Брюсселі, чому Україні все ще потрібна підтримка. Зокрема, у коридорах Європарпламенту розмістять фотовиставку українських бійців, що вчаться жити з протезами. Також покажуть фільм про Майдан «Зима у вогні».

Реформувати Верховну Раду так, щоб це покращило становище держави, – про це поїхала радитись із європарламентарями українська делегація. Разом із спікером Володимиром Гройсманом понад 40 депутатів обговорюватимуть з європейськими колегами – як налагодити комунікацію парламенту з населенням та урядом.

В основі міжпарламентських дискусій буде «дорожня карта» для Верховної Ради. ЇЇ розробив екс-президент Європарламенту Пет Кокс за результатами багатомісячного аудиту українського парламенту.

«Український тиждень» важливий через референдум у Нідерландах»

«Український тиждень» важливий для іміджу держави, вважає політолог Олеся Яхно. У квітні Нідерланди проведуть референдум щодо Угоди про асоціацію Україна-ЄС. Тож візит українських політиків до Європарламенту – певний «дзвіночок», що Україна досі цікава.

Крім головної теми зустрічі, європарламентарів також цікавитиме боротьба з корупцією та довготривалі реформи в Україні, каже Яхно. Тож так чи інакше, торкатимуться результатів роботи нової влади, адже ЄС зацікавлений у тому, щоб Україна реформувалась.

«Від того, чи відбудеться «український проект», багато в чому залежить, чи вдасться припинити кроки Росії із намагання збудувати альтернативну Європу», – вважає Яхно.

Не реформами єдиними: покажуть фотовиставку бійців та фільм про Майдан

А щоб нагадати Європарламенту, чому тема України важлива, делегація везе до європарламенту фільм про Майдан «Зима у вогні» режисера Євгена Афінеєвського.

Також європарламентарям покажуть виставку фотографій «Переможці» Олександра Мордерера. Це 30 знімків бійців і волонтерів, які втратили кінцівки, але зберегли силу духу. Повз їхні фото кілька днів ходитимуть на роботу депутати Європарламенту.

Куратор проекту Соломія Вітвіцька в коментарі Радіо Свобода розповіла: герої фотографій неохоче погоджувались на зйомку. Мовляв, був серйозним десантником, а тепер треба в такій ролі стояти перед об’єктивом камери. Утім ідея продемонтрувати, що не потрібно зневірятись, навіть коли втратив руку чи ногу, зробила цей фотопроект позитивним, переконує Соломія Вітвіцька.

«Ми хочемо в Європарламенті показати наших героїв саме такими: крутими, класними, життєствердними хлопцями. Адже вони, у тому числі, і за європейські цінності воюють на сході», – говорить Вітвіцька.

«Український тиждень» триватиме в Європарламенті упродовж трьох днів, починаючи з 29 лютого. Очікується, що за підсумками акції підпишуть «Адміністративну угоду про співробітництво» між секретаріатами Європарламенту і Верховною Радою.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Відберіть у народу все, і все він може повернути, але відберіть мову, і він ніколи її більше не створить... Нову батьківщину може створити народ, але мову - ніколи; вмерла мова в устах народу - вмер і народ...”
Костянтин Ушинський

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.