Аратта - На головну

7 травня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Посол ЄС: дії ГПУ викликають підозри

Світ навколо нас 5388 переглядів

Опубліковано - 29.03.2016 19:40 | Всі новини | Версія для друку

Посол ЄС Ян Томбінський
Посол ЄС Ян Томбінський
Новий генеральний прокурор повинен забезпечити незалежність Генеральної прокуратури України від політичного впливу та тиску.

Про це йдеться заяві посла ЄС Яна Томбінського, розповсюдженій представництвом ЄС в Україні.

"Я відзначив, що сьогодні Верховна Рада прийняла відставку генерального прокурора. Це рішення створює можливість нового старту в Генпрокуратурі" - йдеться у заяві.

Ян Томбінський висловив сподівання, що наступник Шокіна гарантуватиме незалежність ГПУ від політичного впливу і тиску, і що Генпрокуратура користуватиметься громадською довірою.

"Робота Генеральної прокуратури є також невід’ємною частиною для повної інституційної модернізації України, а також для впровадження Угоди про асоціацію", - нагадав Томбінський.

При цьому Томбінський висловив стурбованість з приводу розслідування ГПУ діяльності Центру протидії корупції.

"Я стурбований недавніми повідомленнями про розслідування Генпрокуратурою діяльності вельми шанованої неурядової організації, яка веде велику роботу щодо боротьби з корупцією в Україні", -говориться в повідомленні.

"Дії ГПУ викликають підозри щодо тиску на незалежних експертів, які є критичними до Генпрокуратури", - наголосив Томбінський.

"ЄС та інші партнери України будуть уважно стежити за всіма подіями в цій сфері", - підкреслив посол ЄС.

Раніше повідомлялося, що Печерський суд Києва надав слідчим Генпрокуратури доступ із правом вилучення речей і документів Центру протидії корупції, а також документів, які становлять банківську таємницю.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Якщо знаєш себе і супротивника, то завжди виграватимеш. Якщо знаєш себе, але не знаєш супротивника - один раз переможеш, всі інші - програєш. Якщо не знаєш ні себе, ні його - завжди програватимеш”
Цзу Дзинь

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.