Аратта - На головну

5 травня 2024, неділя

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в селі Лемеші (Чернігівська область) на початку XVIII століття народився хлопчик Олексій Розум. У вільний від випасу корів час, він співав у сільскому церковному хорі, де був помічений, відправлений до Петербургу й згодом став графом Розумовським й вінчаним чоловіком імператриці Елизавети (щоправда без права престолонаслідування). Брат графа Кирило у 18 років (!!!) очолив петербургську академію наук, а згодом ще й став гетьманом Лівобережної України...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Рішення про безвізовий режим для Києва ухвалять найближчими тижнями

Світ навколо нас 4185 переглядів

Опубліковано - 19.04.2016 18:28 | Всі новини | Версія для друку

Голова Єврокомісії Жан-Клод Юнкер
Голова Єврокомісії Жан-Клод Юнкер
Україна відповідає критеріям Єврокомісії щодо безвізового режиму. Президент ЄК сподівається на позитивне рішення Європейської Ради та Європарлампенту вже найближчими тижнями.

Голова Єврокомісії Жан-Клод Юнкер під час виступу перед депутатами Парламентської Асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) у Страсбурзі, у вівторок, 19 квітня, заявив, що Україна та Грузія виконали критерії, необхідні для лібералізації візового режиму з ЄС. "Наші переговори засвідчують, що ці дві країни виконують свої зобов’язання, хоча тут були і певні труднощі, проте Грузія і Україна відповідають необхідним критеріям", - сказав він. "Сподіваюся, що Європейська Рада та Європарламент найближчими тижнями приймуть потрібне рішення", - додав Юнкер.

Разом з тим, він підкреслив, що на переговорах про безвізовий режим з Туреччиною Єврокомісія не стане "розмивати" свої критерії на догоду Анкарі. Раніше міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу пригрозив, що його країна може скасувати угоду з ЄС щодо біженців, якщо Брюссель не триматиме слова.

Президент Єврокомісії загадав і про "сумні результати" нідерландського референдуму відносно угоди з Україною. На ньому, сказав він, не врахували континентальні масштаби проблеми, яку Брюссель "намагається вирішити за допомогою угоди про асоціацію з Україною". Відповідаючи на запитання нідерландського депутата ПАРЄ Пітера Оміцга про те, чи має Єврокомісія альтернативний план на випадок, якщо парламент Нідерландів все-таки не ратифікує угоду про асоціацію ЄС з Україною, а термін тимчасової дії угоди завершиться, Юнкер відповів: "Не Єврокомісії треба розробляти альтернативний план, а нідерландському урядові".

Не забуваючи про Савченко

Коментуючи ув’язнення Надії Савченко, Юнкер наголосив, що Єврокомісія завжди закликала до негайного звільнення української льотчиці, і представники ЄК за кожної зручної нагоди доносять цю позицію Брюсселя до представників російської влади.
Юнкер також загалом позитивно оцінив діяльність попереднього українського уряду. "Я не вважаю, що в Україні не було проведено належних реформ", - сказав він під час спілкування з журналістами.

На його думку, процес втілення необхідних перетворень в країні триває. Свідченням тому, переконаний Юнкер, є результати, яких Києву вдалося досягти на шляху до безвізового режиму з Євросоюзом. Хоча те, що Україна повинна була зробити для візової лібералізації, "було для неї нелегко", визнав президент Єврокомісії.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Мале знання віддаляє від Бога, велике - приводить до Нього знову ”
Ф. Бекон, англійський філософ

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.