Аратта - На головну

4 травня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Гоголь, зупиняючись у німецьких готелях, підписувався як “Гоголь-українець”. Гоголя не любили в Росії, бо героїчною і красивою показував він Україну, а нерозумною і дикою Московщину. “Киньмо Московщину… Для кого ми працюємо?… Поїдемо до Києва, адже він наш, не їхній”, – писав він у листі до другого українця – Михайла Максимовича, видатного нашого вченого-природознавця, історика, філософа, фольклориста.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Санкції щодо Росії мають бути збережені до повного виконання Москвою Мінських угод

Світ навколо нас 4378 переглядів

Опубліковано - 25.04.2016 15:30 | Всі новини | Версія для друку

Санкції щодо Росії мають бути збережені до повного виконання Москвою Мінських угод
Санкції щодо Росії мають бути збережені до повного виконання Москвою Мінських угод
Президент США Барак Обама повідомив, що він разом із канцлером Німеччини Анґелою Меркель мають єдину позицію щодо санкцій проти Росії через її політику стосовно України: санкції можуть бути зняті тільки тоді, коли Москва повністю виконає умови Мінських угод.

Про це Обама сказав 24 квітня на прес-конференції в Ганновері після зустрічі з Меркель в рамках його 6-денної закордонної поїздки.

«Санкції щодо Росії можуть і повинні бути скасовані тільки, якщо Росія повністю виконає свої зобов’язання в рамках Мінських угод», – сказав Обама.

У свою чергу, Меркель заявила що угода про припинення вогню на сході України не була стабільною і вони разом з американським президентом обговорили шляхи реалізації мирних угод від лютого 2015 року.

«Ми досі не маємо стабільного припинення вогню, і ми повинні просувати політичний процес. Ми детально обговорили необхідні подальші кроки», – сказала Меркель.

Виступаючи на прес-конференції, Обама також закликав протиборчі сторони в Сирії повернутися до мирних переговорів.

«Я розмовляв з президентом Росії Володимиром Путіним на початку минулого тижня, щоб спробувати переконатися, що ми могли б відновити припинення військових дій», – додав Обама.

Раніше цього ж дня він заявив, що територія, контрольована екстремістським угрупованням «Ісламська держава», може скоротитися, і радикальних ісламістів реально вигнати з їхніх базових міст Мосул в Іраку та Ракка в Сирії. Обама також сказав, що було б помилкою для Сполучених Штатів, Великої Британії або інших західних держав використовувати сухопутні війська, щоб повалити президента Сирії Башара Асада, що є союзником Кремля.

Обама прибув до Німеччини напередодні для просування нової торговельної угоди з країнами Євросоюзу та участі у саміті з ключовими європейськими лідерами 25 квітня.

У Білому домі повідомили, що на саміті за участю Анґели Меркель, лідерів Франції, Великобританії та Італії йтиметься про зусилля щодо боротьби з тероризмом після нападів в Парижі і Брюсселі, про бойові дії проти угруповання «Ісламська держава» в Іраку та Сирії, кризу біженців у ЄС та ситуацію в Лівії.

Візит до Німеччини – це остання зупинка в шестиденному закордонному турне Барака Обами, під час якого він прагнув зміцнити зв’язки із союзниками США задля боротьби з бойовиками-ісламістами, припинення агресії Росії щодо України, а також стимулювання міжнародної торгівлі.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Людина – це духовна істота. Саме тепер на часі звернення до традицій і духовності рідного народу. Чесність, щирість, мудрість – ось що вимагається від нових людей України. Потрібна Нова Січ – Духовна Січ! ”
О.Бердник, український філософ і письменник, засновник Української Духовної Республіки

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.