Аратта - На головну

25 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Парламентарі країн-членів НАТО занепокоєні російською загрозою

Світ навколо нас 4908 переглядів

Опубліковано - 31.05.2016 14:22 | Всі новини | Версія для друку

Парламентарі країн-членів НАТО занепокоєні російською загрозою
Парламентарі країн-членів НАТО занепокоєні російською загрозою
Парламентарі країн-членів НАТО вимагають вжити заходів з протистояння російській загрозі в Європі. Генсек Альянсу запевнив, що після саміту у Варшаві присутність НАТО у Польщі розшириться.

Парламентська асамблея НАТО у понеділок, 30 травня, закликала всіх членів Альянсу бути готовими дати відповідь на "потенційну загрозу" російській агресії. Голова асамблеї, представник США Майкл Тернер назвав російську проблему "реальною та серйозною".

Близько 250 парламентарів з 28 країн-членів НАТО одноголосно узгодили декларацію, в якій висловили жаль з приводу "використання Росією військ щодо її сусідів та спроби залякування союзників" по НАТО. У документі також вказано, що у членів НАТО "немає іншого вибору, крім як розглядати плани агресивних дій Росії як потенційну загрозу та вжити заходів у відповідь". У декларації містяться заклики до підвищення боєготовності Альянсу та укріплення співробітництва з державами, які не є членами НАТО, - Швецією та Фінляндією.

Заступник генерального секретаря НАТО Александер Вершбоу заявив, що НАТО й надалі має намір підтримувати відносини з Росією, але вказав, що до повернення до минулого стану речей не буде. У декларації йдеться також про бажання НАТО продовжити пошук шляхів зменшення напруження у відносинах з Росією та бажання уникати інцидентів.

Столтенберг: НАТО розширить присутність у Польщі

НАТО розширить військову присутність у Східній Європі, у тому числі в країнах Балтії та Польщі, щоб підтримати країні, які відчувають загрозу з боку РФ.
Як заявив генеральний секретар Альянсу Єнс Столтенберг у Варшаві після зустрічі з президентом Польщі Анджеєм Дудою 30 травня, "кількість військ НАТО зросте після варшавського саміту щоб надати чіткий сигнал: атака на Польщу розцінюватиметься як атака на весь Альянс", повідомляє dpa.

Нагадаємо, що 27 травня російський президент Владімір Путін заявив про наміри Москви вжити "заходів у відповідь" після розміщення систем протиракетної оборони (ПРО) Сполучених Штатів у Румунії для гарантії "своєї безпеки".

Росія та НАТО припинили практичну співпрацю після російської анексії Криму у березні 2014 року. Втім, 20 квітня цього року Рада НАТО-Росія провела засідання вперше з червня 2014 року, а 20 травня Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що країни Альянсу мають намір провести ще одне засідання Ради НАТО-Росія на рівні послів перед самітом Альянсу, який відбудеться 8-9 липня цього року у Варшаві.

Саміт НАТО у Варшаві запланований на 8-9 липня.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Мале знання віддаляє від Бога, велике - приводить до Нього знову ”
Ф. Бекон, англійський філософ

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.