Аратта - На головну

2 травня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Парламентська асамблея ОБСЄ ухвалила резолюцію щодо Криму

Світ навколо нас 4521 перегляд

Опубліковано - 4.07.2016 13:51 | Всі новини | Версія для друку

Парламентська асамблея ОБСЄ ухвалила резолюцію щодо Криму
Парламентська асамблея ОБСЄ ухвалила резолюцію щодо Криму
Парламентська асамблея Організації з безпеки і співпраці в Європі на сесії в столиці Грузії Тбілісі ухвалила резолюцію, яка засуджує анексію Росією українського Криму.

Резолюція, внесена на розгляд Парламентської асамблеї ОБСЄ українськими представниками, називається «Про порушення прав людини і основних свобод в Криму, порушення прав кримськотатарського населення».

«Парламентська асамблея ОБСЄ закликає Російську Федерацію припинити агресію проти України і повністю виконувати свої зобов’язання, що випливають з Статуту ООН, Гельсінського заключного акту, а також інших норм і принципів міжнародного права, в тому числі, принципів і зобов’язань в рамках ОБСЄ», – йдеться в документі.

У резолюції є заклик до держав-учасників утримуватися від будь-яких дій або контактів, які прямо або побічно можуть свідчити про визнання зміни статусу Автономної республіки Крим та міста Севастополя як невід’ємної частини України.

У документі засуджуються репресивні заходи з боку «де-факто влади» проти Меджлісу кримськотатарського народу і його керівників, а також жорсткі обмеження свободи мирних зібрань, що поширюються в тому числі і на традиційні заходи, приурочені до річниці депортації кримських татар.

ПА ОБСЄ засуджує серйозні обмеження свободи ЗМІ та свободи вираження думок в анексованому Криму, а також висловлює стурбованість у зв’язку зі зникненням можливості отримання освіти українською мовою.

У резолюції також є заклик до Росії «невідкладно і беззастережно» звільнити політв’язнів-кримчан, «які були незаконно затримані або ув’язнені за сфабрикованими звинуваченнями де-факто влади в окупованому Криму».

Сесія Парламентської асамблеї ОБСЄ проходить в Тбілісі з 1 по 5 липня.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон. Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу ввели низку економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

У сучасних умовах будь-яка нація, що не бажає «самознищення» чи рабського становища у світовому співтоваристві, повинна на перше місце висувати завдання інтелектуальної безпеки”
Юрій Канигін

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.